Haberler

Suriye'deki İç Savaş

ÖSO'ya bağlı Feylaku'ş Şam komutanlarından Ebu Yezin: "Askeri mühimmatın eksikliği ve özellikle elimizde uçaksavarın olmaması, rejim askerlerine Handarat ve Mork bölgelerinde ilerleme fırsatı verdi"

Rejim birlikleriyle çatışan Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) silah ve mühimmat eksikliği nedeniyle aldıkları bazı noktaları kontrol altında tutmada sorun yaşadığı belirtildi.

ÖSO'ya bağlı Feylaku'ş Şam (Şam Kolordusu) komutanlarından Ukbe el-Başi Ebu Yezin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, silah ve mühimmat sıkıntısı çektiklerini belirterek, "Askeri mühimmatın eksikliği ve özellikle elimizde uçaksavarın olmaması, rejim askerlerine Handarat ve Mork bölgelerinde ilerleme fırsatı verdi" dedi.

Rejim askerlerinin son 24 saat içinde Hama'nın Mork bölgesine 80 hava saldırısı düzenlediğini ve bölgeyi "yerle bir ettiğini" ifade eden Ebu Yezin, "Rejim askerleri, Handarat bölgesinde (Halep'e bağlı) kontrol ettiğimiz bazı noktaları geri aldı" diye konuştu.

Handarat bölgesinde rejim güçleri saflarında savaşan İran, Irak ve çok sayıda Afgan milisi bulunduğunu aktaran Ebu Yezin, muhalif birliklerin buna rağmen bazı yerlerde çatışmalarda başarı sağlayarak, savunma pozisyonundan saldırıya geçtiğini de sözlerine ekledi.

Muhalifler, daha önce Handarat bölgesindeki birçok köy ve stratejik öneme sahip noktaların denetimini ele geçirdiğini duyurmuştu. - Hama

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Şam Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title