Haberler

Suriye'deki İç Savaş

Esed güçlerinin operasyonlarında 61 kişi öldü.

Suriye'de, Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin, muhaliflerin denetimindeki bölgelere ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 61 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, Esed güçlerinin muhaliflerin kontrolünde olan bölgelere karadan ve havadan düzenlediği saldırılarda Hama'da 19, başkent Şam'ın banliyölerinde 12, Halep'te 11, Deyru'z Zor'da 5, İdlib'de 4, Humus'ta 3, Rakka'da 3, Tartus'ta 2 ve Dera'da 2 olmak üzere 61 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesinden (LCC) yapılan açıklamada da orduya ait helikopterlerin Halep'te muhaliflerin denetiminde olan farklı bölgelere varil ve vakum bombaları attığı, çok sayıda yerleşim yerinde büyük hasar meydana geldiği ifade edildi.

Kentin eski Halep bölgesinde İslami Cepheye bağlı birliklerle Esed güçleri arasında zaman zaman çatışmaların yaşandığı bildirilen açıklamada, Özgür Suriye Ordusuna bağlı birliklerin Hama kenti çevresinde rejim güçlerine ait çok sayıda kontrol noktasının denetimini sağladığı kaydedildi.

Rejim güçlerinin başkent Şam'ın Duma, Cobar, Tadamun, Kabun ve Dareya bölgelerine havan topu attığı ve uçaklarla bombaladığı aktarılan açıklamada, muhaliflerin Cobar bölgesinde, Hizbullah milislerinin de içinde yer aldığı rejim güçlerinin karargah olarak kullandığı binalara saldırdığı ifade edildi.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin çeşitli kentlerde düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı kişiyi etkisiz hale getirdiğini duyurdu. - Halep

Kaynak: AA / Güncel

Beşşar Esed Suriye Ordu Şam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title