Haberler

Korkunç Rapor! 12 Bin Kişiyi İşkence Yaparak Öldürdüler

Güncelleme:

Suriye İnsan Hakları Ağı, Suriye'de son 5 yılda 12 bin 679 kişinin işkence sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı.

Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR) tarafından İşkence Mağdurlarıyla Uluslararası Dayanışma Günü münasebetiyle "Geride Kalan Tutuklular Kurtarılmalı" başlığıyla yayımlanan yıllık raporda, Mart 2011'den Haziran 2016'ya kadar 53'ü kadın, 163'ü çocuk 12 bin 679 kişinin işkence sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

YÜZDE 99'UNDAN ESED SORUMLU

Esed güçlerinin işkence ile ölümlerin yüzde 99'undan sorumlu olduğu ifade edilirken, terör örgütü PYD'nin 1'i çocuk 18 kişinin, DAEŞ'in ise 1'i çocuk 29 kişinin işkence ile ölümüne neden olduğu kaydedildi.

NUSRA CEPHESİ 15 KİŞİDEN SORUMLU

Nusra Cephesinin 15, silahlı muhalif grupların ise 19 kişinin işkenceyle ölümünden sorumlu olduğu aktarıldı.

FOTOĞRAFLARI VE İSİMLERİ TEK TEK KAYITLI

İşkence ile hayatını kaybeden kişilerin fotoğrafları ile isimlerinin tek tek SNHR arşivde kayıtlı olduğu bilgisi verildi.

İNSANLIK SUÇU

SNHR Başkanı Fadıl Abdulgani raporda, hiçbir gözaltının yasal yollarla yapılmadığını ve yakınlarının ölümün nedenine ilişkin bir belge almadığını belirterek, Esed rejiminin insanlığa karşı suç işlediğini vurguladı.

PYD'nin de kaçırdığı insanları çok kötü şartlarda tuttuğu ve işkence yaptığı kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Londra Suriye Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (11)

RAMAZAN:

ALLAH DÜNYAYI KARIŞTIRAN YAHUDİLERİN VE KÜRTLERİN BELASINI VERSİN BİR DAHA KENDİLERİNE GELEMESİNLER AMİN

9
20
yanıtYanıtla
ÇÇ:

NEDEN ŞAŞIRDINIZ AKP NİN NE FARKI VAR ESADTAN BİZDEDE HERGÜN VE GEZİ OLAYLARINDA AKP Lİ VE AKP Lİ POLİSLER SOPALAR LA SİVİL GİYİMLİ KİŞŞİLER GENÇLERİ SAKAT BIRAKTILAR

9
4
yanıtYanıtla
ÇÇ:

AKP GENÇLERİ KATLETTİ TÜRKÜYEDE NEDEN ESADA ŞAŞIRDINIZ KARDEŞİM ESAD HERKEZE KARDEŞİM DİYORLAR

yanıt4
yanıt2
WANLI:

KİM BU MİLLETİ BU HALE GETİREN ALLAH BUNLARDAN HESAB SORACAKTIR ELBET BİR GÜN

9
0
yanıtYanıtla
DUNYA watandasi:

Onlar bes yilda yapti bizimki bes ayda sekizbini York eti arti askerler oysa Bastian bei Politik Adam olsaydi hic bir sey olmazdi gercek budur gerisi fasafisa

2
6
yanıtYanıtla
nevim genc:

Evet evet, Türkiye´de Savas oldugunda, iran´da savas oldugun´da, Gürcistan`da, Ermenistan´da savas oldugunda siz insan öldürmeyeceksiniz. Siz Dünyanin meleklerisiniz. .

2
4
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

nusranın da esadın da ışidin de pydnin de amerikanın da israilin de hamasın da Allah belasını versin

4
1
yanıtYanıtla
ln:

Esat böyle madem , işit almış mı belge adamın ülkesinin içine kim etti milyonlarca kişiyi yurdundan kim etti bırakın 12 bin kişi diyorsun denizde boğulan bilE daha fazla. . . . El nusraya ki işit onun içinden çıktı kim silah tem, n etti . . . . . Bizim ülkENİN İÇİNE TOPYEKÜN BİRİ ZARAR VERSE BİZ NE YAPACAKTIK. .

3
1
yanıtYanıtla
Affd:

Bu rület oyunu araplara pahalıya patlayacak

4
0
yanıtYanıtla
Recep Atli:

Ingiliz burda isidi ve pydyi korumus gibi görünüyor. Bir de Irakta kendi yaptigi iskencelerde ölenleri aciklasa iskence sampiyonu oldugu meydana cikacak ama, yapmaz tabiiki.

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title