Haberler

Suriye'deki İç Savaş

Suriye rejimine bağlı birliklerin Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı'na düzenlediği saldırılarda yaralanan 4 kişi, tedavi için Sakarya'ya getirildi.

Suriye rejimine bağlı birliklerin Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı'na düzenlediği saldırılarda yaralanan 4 kişi, tedavi için Sakarya'ya getirildi.

Türkmendağı bölgesine yönelik saldırılarında yaralanan ve Yayladağı sınırına getirilen Ala Mahmud (22), Nurettin Yüzbaşı (39), Amer Şiho (28) ve Riad Yamuk (27) Hatay'daki ilk tedavilerinin ardından BBP Sakarya İl Başkanı Suat Çillioğlu ve beraberindekilerce Sakarya'ya getirildi. Yaralı 4 Türkmen, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Çillioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaralı Türkmenlerin tedavilerinin yapılabilmesi için destek olmaya çalıştıklarını söyledi.

Türkmenlerin şarapnel parçaları ve mermilerin vücutlarına isabet etmesi sonucu yaralandığını aktaran Çillioğlu, "Daha önce getirdiğimiz yaralılarımız, hekimlerin müdahalesi sayesinde sağlıklarına kavuştu. Tedaviye alınan Türkmenlere de gerekli müdahaleler yapılıyor. Üstün gayret gösteren hocalarımıza çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Çillioğlu, Türkmendağı'na yönelik saldırıların devam ettiğini, bu konuda Türk halkının duyarlılığını korumasını istediklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Yayladağı Lazkiye Sakarya Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title