Haberler

Suriye'deki Çatışmada Ölen Ypg'linin Cenazesi Cizre'de Defnedildi

Suriye'nin Rojava bölgesinde IŞİD çeteleriyle girdikleri çatışmada hayatını kaybeden Çekdar kod adlı YPG'li Abdullah Elçioğlu'nun cenazesi, Cizre'de çok sayıda kişinin katıldığı cenaze töreniyle defnedildi.

Suriye'nin Haseki kentinde YPG ile IŞİD çeteleri arasında 4 gün önce yaşanan çatışmada hayatını kaybeden 34 yaşındaki 5 çocuk babası YPG'li Abdullah Elçioğlu'nun cenazesi, Kızıltepe'de bulunan Şenyurt Sınır Kapısı'ndan alınarak Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsi işlemelerinin ardından cenaze arabası ile Cizre'ye gönderildi. Cenaze Cizre'de tank taburu mevkiinde yüzlerce kişi tarafından slogan, alkış ve zılgıtlarla karşılandı.

Elçiğlu'nun cenazesi İdil Caddesi üzerinde bulunan Şeyh Sıraç Camii'ne getirildi. Burada aralarında HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, DBP, HDP, MEYA-DER, KURDİ-DER yöneticileri ve yüzlerce kişi tarafından dini vecibeler yerine getirildi. Ardından cenaze, Cizre asri mezarlığına doğru yola çıkarıldı. Elçioğlu'nun cenazesi daha sonra omuzlara alınarak mezarlığa kadar omuzlarda taşındı. Kürtçe ağıtların yakıldığı cenaze töreninde okunan duaların ardından cenaze defnedildi. Defin işlemlerinin ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rojava Suriye Cizre Ypg Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title