Haberler

Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri Ateş Altında

Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nin karşısındaki Suriye'nin Bayırbucak Türkmenleri bölgesine dün Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a bağlı birliklerin karadan, Rusya'nın ise havadan ve denizden düzenlediği saldırılar bölgede büyük bir tedirginlik yarattı. Hatay'a getirilen 4 yaralı Türkmen'den 1'i hayatını kaybetti.

Dün yapılan saldırıda patlama sesleri Yayladağı İlçesi'nden de duyulurken Rusya'nın saldırı sırasında Akdeniz açıklarındaki gemiden de çok sayıda atış yaptığı bildiriliyor.

Saldırıda çok sayıda Türkmen'in yaralandığı belirtilirken, dün akşam 4 Türkmen yaralı Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık ve Uygulama Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Bu yaralılardan 1'i hayatını kaybederken, 3'ünün tedavisi sürüyor.

Esad güçlerinin kontrolündeki Yayladağ sınırımızla komşu olan Lazkiye'nin Bayırbucak bölgesine hakim tepeleri de rejim güçlerinin kontrolü altına aldığı belirtiliyor. Daha önce de zaman zaman PYD ve Özgür Suriye Ordusu güçleri aynı bölgeyi kontrol altına alarak denize bir kapı açmaya çalışmış, bu nedenle muhaliflerle rejim güçleri arasında çatışmalar çıkmıştı.

Bu çatışmalar Yayladağ'da yaşayan vatandaşlar arasında da endişelere yolaçıyor.

FOĞRAFLI - Yayladağıhatay

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Yayladağı Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title