Haberler

Suriye'de Muhaliflere Düzenlenen Saldırı

Özgür Der Diyarbakır Şubesi, Ahraru'ş Şam Hareketi siyasi lideri Hassan Abbud'un da aralarında bulunduğu 45 üst düzey yetkilinin hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı.

Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen bombalı saldırıda muhalif Ahraru'ş Şam Tugayı Komutanı Hasan Abbud'un aralarında bulunduğu 45 üst düzey yetkilinin öldürülmesiyle ilgili Özgür-Der Diyarbakır Şubesi üyeleri, gıyabi cenaze namazı kılarak basın açıklaması yaptı.

Yenişehir ilçesinde Ofis Camisi'nde kılınan gıyabi cenaze namazının ardından yürüyüş yapan Özgür-Der Diyarbakır Şubesi üyeleri, AZC plaza önünde açıklama yaptı. Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Murat Koç, Ahraru'ş Şam Komutanlarından Hasan Abbud ve Abdullah el-Hamavi'nin Suriye'de öldürüldüğünü anımsattı.

"IŞİD'i bahane ederek İslam coğrafyasının altını üstüne getirmeye, işgali derinleştirmeye çalışıyorlar. Topraklarımıza üşüşmeye kalkışan emperyalistlerin ve onların işbirlikçilerinin oyunlarına, tuzaklarına ve yalanlarına asla kanmıyoruz. Bir kere daha bu katiller koalisyonuna topraklarımızda 'Size yer yok' diye haykırıyoruz" diyen Koç, Suriye halkının kendisini savunmasına engel olanları tanımayacaklarını söyledi.

Koç, şöyle konuştu:

"Önce Afganistan'ı ardından Irak'ı işgal ederek topraklarımızı cehenneme çeviren ABD'nin insani değerler diye bir derdi olabilir mi? Siyonist katiller 50 gün boyunca Gazze'de insanlığı katlederken katillere silah yağdıran ve destek verenler bunlar değil mi?" - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır Murat Koç Suriye Şam Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title