Haberler

İtalya'dan Fidye Ödendiğine Yalanlama

Güncelleme:

İtalya Dışişleri Bakanı Gentiloni, Suriye'de kaçırılan 2 İtalyan vatandaşının serbest kalması için fidye ödendiği iddiasını reddetti.

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Suriye'de kaçırıldıktan sonra dün serbest kalarak ülkelerine getirilen iki İtalyan yardım gönüllüsü için fidye ödendiği iddialarını kabul etmedi.

Suriye'de geçen yaz kaçırıldıktan sonra bu sabaha karşı Türkiye üzerinden ülkelerine getirilen İtalyan yardım gönüllüleri Greta Ramelli ve Vanessa Marzullo'yu havaalanında karşılayan İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Temsilciler Meclisi'nde parlamenterlere konu hakkında bilgi verdi.

Kızların kurtulması için hükümetin fidye ödediğine dair iddiaları "spekülasyon" olarak niteleyen Gentiloni, "Biz fidye ödenmesine karşıyız" dedi. Gentiloni, ülkesinin bu konudaki tutumunun belli olduğunu, büyük ülkelerin kaçırılan "vatandaşlarını korumayı ve kurtarmayı bildiğini" kaydetti.

İtalyan bakan, genç kızların Suriye'ye giderken herhangi bir İtalyan yetkili kuruma haber vermediklerini, kaçırılmalarının ardından konudan haberleri olduğunu ifade etti.

Paolo Gentiloni, 21 yaşındaki Vanessa Marzullo ile 20 yaşındaki Greta Ramelli'nin başlarından geçen bu dramatik tecrübeyi, yaşadıklarını paylaşmaları gerektiğini söyledi.

İtalya Dışişleri Bakanı Gentiloni, dünya genelinde iki İtalyan rehine kaldığı bilgisini vererek, 2013 yılında Suriye'de kaçırılan 60 yaşındaki rahip Padre Dell'Oglio ile 2012'de Pakistan'da kaçırılan yardım görevlisi 39 yaşındaki Giovanni Lo Porto'nun ailelerine özel selam gönderdi. Gentiloni, bu kişilerin de özgürlüklerine kavuşması için çalıştıklarını bildirdi.

Bu arada, Roma'ya getirildikten sonra askeri bir hastanede sağlık kontrolünden geçirilen genç kızlar, Roma Savcılığı'na kaçırılma olayına ilişkin ifade verdi.

Genç yardım gönüllüsü kızların 12 milyon dolar fidye karşılığında serbest kaldığı iddiasını gündeme taşıyan Kuzey Birliği Partisi (Lega Nord) Matteo Salvini ise "Umarım şimdi kızlar 'yeniden Suriye'ye dönmek istiyoruz' demezler" diye konuştu.

"Horryaty Projesi" adını verdikleri proje kapsamında satın aldıkları acil insani yardım ve gıda malzemelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için temmuz sonlarında Halep'e giden Vanessa Marzullo ve Greta Ramelli'nin ağustos başında kayboldukları açıklanmıştı. Genç kızların El Nusra tarafından kaçırıldığı belirtilmişti. - Roma

Kaynak: AA / Güncel

Vanessa Marzullo Greta Ramelli Suriye İtalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title