Haberler

Suriye'de Işid'e Karşı Hava Saldırısı

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Kirby: “(Sivillerin öldüğü iddiası) Operasyonel kanallar vasıtasıyla bu iddiaları güçlü kılacak herhangi bir inandırıcı raporlara sahip değiliz. Bunları ciddi bir şekilde inceliyoruz, bu haberlerin farkındayız ve araştıracağız”

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Suriye'deki IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırılarında sivil kayıpların bulunduğuna yönelik iddiaları araştırdıklarını belirterek, şu ana kadar iddialara yönelik "inandırıcı" bir bilgiye sahip olmadıklarını söyledi.

Kirby, Pentagon'da IŞİD'in Suriye'deki hedeflerine yönelik Amerikan güçlerinin Arap ortaklarıyla yürüttüğü hava saldırıları hakkında bilgi verdi. Operasyonların devam ettiğini belirten Kirby, şuanda IŞİD'e karşı "kazandıklarını" söylemenin güç olduğunu ifade etti. Kirby, Irak ve Suriye'deki hedeflerinin vurulmasına rağmen silaha, kendileri için savaşmaya gönüllülere sahip olmayı ve finanse edilmeyi sürdürdüğü müddetçe örgüte karşı "başarılı" olduklarını söylemenin erken olacağını kaydetti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kirby, hava saldırılarında sivillerin öldüğü iddialarına ilişkin bir soruya şu yanıtı verdi:

"Bazı ölümlerin olduğuna yönelik haberlerden bilgimiz var. Bunları inceliyoruz. Operasyonel kanallar vasıtasıyla bu iddiaları güçlü kılacak herhangi bir inandırıcı raporlara sahip olmadığımızı eklemek isterim. Bunları ciddi bir şekilde inceliyoruz, bu haberlerin farkındayız ve araştıracağız."

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Örgütü, Suriye'deki hava saldırılarında örgüt elemanlarının çocukları ve eşleri olduğu inanılan sivillerin öldürüldüğünü ileri sürmüştü.

-Bölgeye 500 Amerikan askeri gidecek

Kirby, bir soru üzerine "yaklaşık 500 Amerikan askerinin bölgeye gideceğini" kaydetti. Bu askerlerin 200'ünün Irak'a geçeceğini belirten Kirby, askerlerin Bağdat ve Erbil'deki ortak askeri operasyon merkezlerinde bulunacağını bildirdi. Kirby, "Irak'a giden askerlerin ABD Başkanı Barack Obama'nın 10 Eylül'de açıkladığı bu ülkeye gidecek askerlerin bir parçası olduğunu" hatırlattı.

Geri kalan 300 askerin bölgede olacağını ancak bu askerlerin de Irak'a gitmesi gibi bir planın bulunmadığını vurgulayan Kirby, bu askerlerin nerede konuşlanacaklarının detayını basınla paylaşmayacaklarını dile getirdi. - Washington DC

Kaynak: AA / Güncel

John Kirby Suriye Irak Işid Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title