Haberler

Suriye'de İç Savaşın 4. Yılına Girildi

İHH İnsani Yardım Vakfı: "İHH İnsani Yardım Vakfı olarak 2011 yılının Mart ayından bu yana Suriye içinde ve Türkiye, Lübnan, Ürdün ve Irak'ta bulunan sığınmacılara barınma, sağlık, gıda gibi temel ihtiyaç yardım faaliyetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz"

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, 2011 yılının Mart ayından bu yana Suriye içinde ve Türkiye, Lübnan, Ürdün ve Irak'ta bulunan sığınmacılara barınma, sağlık, gıda gibi temel ihtiyaç yardım faaliyetlerinin devam ettiğini bildirdi.

İHH'dan Suriye'deki iç savaşın 4. yılına girilmesi nedeniyle yapılan açıklamada, Hatay, Reyhanlı ve Kilis'te bulunan vakfın koordinasyon ofislerinde 200 personelle yardım çalışmalarının gerçekleştirildiği, Reyhanlı'da 23 dönümlük lojistik merkezinde faaliyet gösteren ekmek fırınında da günde 170 bin ekmek üretildiği belirtildi.

Açıklamada, 3 yıl içinde İHH'ya yapılan bağış miktarının 202 milyon 996 bin 777 lira olduğu ve vakfın 3 yılda Suriye'nin içine 2 bin 700 tır insani yardım malzemesi gönderdiği bilgisi verildi.

İHH'nın 70 ildeki temsilcileri aracılığıyla Suriye'ye insani yardım çalışmalarının devam ettiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İHH'nın en önemli çalışma ayaklarından biri, barınma konteyner kent kurumu oldu. Kilis Elbeyli'de 1000 adet konteyner, 4 okul, 2 klinik, 2 mescit, Halep-Azez'de 700, Sicco-Azez'de 100 adet konteynerin bulunduğu kentler kuruldu. Suriye içinde 11 çadır kentte 2000 çadır kuruldu."

Şam Şerif Derneği'nin çalışmaları

Kültür, hukuk, eğitim ve insani alanda faaliyet gösteren ve Türkiye'de bulunan Suriyeliler tarafından kurulan Şam Şerif Derneği de yardım çalışmaları kapsamında, 7 bin bataniye, bin soba, 40 bin çocuk paketi dağıttı. Dernek, gıda ve giyim malzemesi dağıtımını sürdürüyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Lübnan Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title