Haberler

Suriye'de İç Savaş

Özgür Suriye Ordusu komutanı Ebu Yasin: "Başkent Şam'ın Doğusunda yer alan ve rejimin güçlerinin yoğun saldırılarına maruz kalan 'Cobar bölgesi rejim güçleri için zor geçit" Şam'ın Şehir merkezinde yer alan Cobar, Esed rejiminin kontrol ettiği merkez mahalleler ile şehrin banliyöleri arasındaki stratejik konumu sebebiyle her iki taraf açısından da büyük önem taşıyor.

HALİT SÜLEYMAN - Suriye'de uzun bir zamandan beri rejimin yoğun kara ve hava saldırılarına maruz kalan başkent Şam'ın doğusundaki Cobar bölgesi Esed güçleri için "zor geçit" olarak adlandırılıyor.

Gündüzleri rejim ordusuna ait savaş uçaklarının yoğun bir şekilde  bombaladığı, Esed güçlerinin de geceleyin "Fil" adı verilen füzelerle saldırmasına rağmen Cobar'daki silahlı muhalifler tüm olumsuz şartlara rağmen bölgelerini terk etmeyerek Cobar'da büyük direniş sergiliyor.

Başkentin şehir merkezinde yer alan Cobar, Esed rejiminin kontrol ettiği merkez mahalleler ile şehrin banliyöleri arasındaki stratejik konumu sebebiyle her iki taraf açısından da büyük önem taşıyor.

Cobar'daki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) saha komutanlarından Ebu Yasin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esed güçlerinin başkent Şam'ın doğusunda yer alan Cobar'a kara ve havadan yoğun bir şekilde saldırmasına rağmen ÖSO birliklerinin bölgede büyük bir direniş gösterdiğine değinerek "Cobar rejim için zor geçit" dedi.

Cobar'da Esed güçlerinin her gün büyük zayiatlar verdiğini ifade eden Ebu Yasin, "Cobar çevresinde bulunan rejim güçlerinin mevzilendiği binalarına altına tüneller kazıyoruz. Kazılan tünellerden binaların altına patlayıcılar yerleştirerek havaya uçuruyoruz" ifadelerini kullandı.

-"Esed, Cobar'ı boğazına saplanan diken olarak gördüğü için bölgenin denetimini sağlamak istiyor"

Cobar'daki ÖSO'nun birlik komutanlarından Refik Ebu Halil de, Şam yönetimine bağlı güçlerin Cobar'da denetimi sağlamak için gece gündüz bölgeye saldırdığına işaret ederek "Esed, Cobar'ı boğazına saplanan diken olarak gördüğü için bölgenin denetimini sağlamak istiyor" dedi.

Cobar'ın başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesine açılan kapısı olduğu belirten Ebu Halil şunları kaydetti: "Şam yönetimi muhaliflerin denetimindeki Doğu Guta bölgesinin denetimin sağlamak istiyor fakat Cobar bölgesindeki silahlı muhalifler buna izin vermediği için Esed güçleri de bölgeye kara ve havadan saldırıyor. Bölgedeki tüm evler büyük hasar görmüş durumda alt yapı çökmüş sokak ve caddelerden ise geçilmiyor. Cadde ve sokaklardaki enkazlar iş makineleriyle temizleniyor"

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Cobar bölgesinde muhaliflerin tarafına sızmaya çalışırken çıkan çatışmalarda hayatını kaybeden rejim askerlerinin sayısının 35'e yükseldiği bildirilmişti.

Esed yönetimi, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in, "yılbaşı gecesi savaşan askerlerine moral vermek" için Cobar'ı ziyaret ettiğini iddia etmişti. - Cobar

Kaynak: AA / Güncel

Beşşar Esed Suriye Şam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title