Haberler

Suriye'de İç Savaş

Dar El İhsan Yardım Kuruluşu Başkanı Buşe: "Halep'te muhalif bölgelerde aileleri tarafından terk edilmiş 130 engelliye bakıyoruz" "Rejimin hava saldırısı korkusundan dolayı her ay bir hastamızı kaybediyoruz"

Suriye'nin Halep kentindeki Dar el İhsan Yardım Kuruluşunun Başkanı Abdo Buşe, 130 engellinin her türlü ihtiyacını karşıladıklarını söyledi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Buşe, Halep kentinde yönetim karşıtlarının kontrolünde olan bölgelerde aileleri tarafından sokağa terk edilen ve aralarında çocuk, kadın ve yaşlıların da bulunduğu engeli, zihinsel engelli ve down sendromlu bakıma muhtaç 130 kişiye yeme içme ve barınma imkanı sunduklarını belirtti.

Yardım kuruluşunun bakıma muhtaç olanlara her türlü yardımda bulunduğunu ifade eden Buşe, "Muhalif bölgelerde aileleri tarafından terk edilmiş, yardıma muhtaç 40 kadın, 10 çocuk ile 80 erkeğe gıda ve barınma yardımı sağladık. Engellilerin günlük bakım ve temizliklerini yapıyoruz" dedi.

Suriye ordusunun Halep'te muhaliflerin kontrolünde olan bölgeleri bombalaması sonucu tüm aile fertlerini yitirerek, aklını kaybeden 4 hastanın bulunduğunu ifade eden Buşe, "Rejimin hava saldırısı korkusundan dolayı her ay bir hastamızı kaybediyoruz" dedi.

Hastaların ilaç ve giysi ihtiyacı olduğunun altını çizen Buşe, yeme içme sorunu yaşayan hastaların yardım kuruluşu çalışanları tarafından beslendiğini dile getirdi. - Halep

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title