Haberler

Suriye'de İç Savaş

İslami Cephe Komutanı Ebu Raşa: "İslami Cephe, Halep'te rejim güçlerinin karargah olarak kullandığı binalara saldırarak Esed güçlerine büyük zayiat verdirdi" "Suriye ordusu diye bir ordu kalmadı.

İslami Cephe'ye bağlı birliklerin, Halep'te rejim güçlerinin karargah olarak kullandığı binalara saldırı düzenleyerek, rejim güçlerine büyük zayiat verdirdiği belirtildi.

Cephenin bölge komutanlarından İbrahim Ebu Raşa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslami Cephe'ye bağlı birliklerin kentin Süleyman el-Halebi bölgesinde yer alan ve rejim güçlerinin karargah olarak kullandığı binalara, "Cehennem" adı verilen havan toplarıyla saldırdığını ifade etti.

Bu saldırılarla Esed güçlerinin büyük kayıplar verdiğini iddia eden Ebu Raşa, İslami Cephe'nin söz konusu bölgede hükümet güçlerine ait bazı binaların kontrolünü de ele geçirdiğini kaydetti. Ebu Raşa, "Rejim güçleri tarihi Halep kalesi yakınındaki emniyet müdürlüğü binasını, muhaliflerin tünel kazarak binaya girmesi ihtimaline karşı, patlayıcılar yerleştirerek havaya uçurdu" dedi.

"Suriye ordusu kalmadı, sahada Hizbullah ve İran milisleriyle savaşıyoruz"

Muhaliflerin Halep'te birçok noktada hükümet güçlerine saldırdığını aktaran Ebu Raşa, özellikle eski Halep bölgesinde Şam yönetimine bağlı güçlerin kaldığı binaların çevresinde şiddetli çatışmaların yaşandığını vurguladı.

Hükümet güçlerinin karadan operasyon yapma imkanının kalmadığını ileri süren ve bu nedenle savaş uçakları ile helikopterlerle her gün kentin farklı bölgelerini bombaladığını belirten Ebu Raşa, "Suriye ordusu diye bir ordu kalmadı. biz sahada Hizbullah, Irak ve İran milisleriyle savaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Esed güçlerinin birçok yerde yenildiğini iddia eden Ebu Raşa, "Şam'ın Kalamun bölgesi, Cobar ile Muleyha beldesinde rejim güçleri büyük yenilgiye uğradı" diye konuştu. - Halep

Kaynak: AA / Güncel

Suriye İran Şam Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title