Haberler

Esed Güçlerinin Operasyonlarında 61 Kişi Öldü

Güncelleme:

Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı Ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflerin denetiminde olan bölgelere ağır silahlarla saldırılarında 61 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflerin denetiminde olan bölgelere ağır silahlarla saldırılarında 61 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarının kontrolündeki bölgelere kara ve havadan düzenlediği saldırılarda Halep'te 12, başkent Şam'ın banliyölerinde 10, Deyru'z Zor ve Rakka'da 8'er, Hama, Haseke ve Humus'ta 5'er, İdlib'te 4, Dera'da 3 ve Kuneytra'da bir olmak üzere 61 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

-"IŞİD Deyru'z Zor'da 20 kişiyi idam etti"

Bu arada SNHR üyesi Ömer el-Ahrari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Deyru'z Zor kentinde halktan 20 kişiyi kurşuna dizdiğini söyledi.

Kentte ve çevresinde IŞİD ile bölge aşiretleri arasında çatışmaların yaşandığını ifade eden Ahrari, IŞİD'in Rakka kentindeki 93. tümenden çok sayıda askeri mühimmat elde ettiğini dile getirdi.

-"Varil bombasında çıkan şarapnel parçaları AA aracının ön camını kırdı"

Öte yanda Suriye ordusuna bağlı helikopterin Halep kentinde Kadi Askeri bölgesine "varil bombasıyla" saldırısında bölgede bulunan AA ekibinin aracına şarapnel parçası isabet etmesi nedeniyle aracın ön camı kırıldı.

Araçtaki AA kameramanı Mustafa Sultan, "Ordu güçlerinin Kadi Askeri bölgesine birden fazla yerleşim yerine varil bombasıyla saldırdı. Saldırı bölgesine araçla giderken aracın yakınlarına düşen varil bombasından çevreye saçılan şarapnel parçalarından biri aracın ön camlarını kırdı" diye konuştu.

Şarapnel parçalarından dolayı araçta hafif maddi hasarın meydana geldiğini ifade eden Sultan, rejimin bölgeye saldırısı sonucunda ölen ve yaralananların olmadığını ancak çok sayıda evin yıkıldığını vurguladı. - Halep

Kaynak: AA / Güncel

Beşşar Esed Suriye Işid Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title