Haberler

Suriye'de İç Savaş

ÖSO, Halep'te rejim güçlerinin imdat yollarını keserek 11 askeri etkisiz hale getirdi ve 2 tankı ele geçirdi Suriye ordusuna bağlı helikopterler Halep'te muhaliflerin denetiminde olan beldelere gece "varil bombalarıyla" saldırdı.

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerin Halep'te rejim güçlerinin kullandığı imdat yollarını keserek 11 askeri öldürdüğü ve 2 tankı ele geçirdiği bildirildi.

Halep'teki yerel aktivistlerden Mustafa Sultan AA muhabirine yaptığı açıklamada, ÖSO birliklerinin Halep'in Şeyh Said bölgesinde Esed güçlerinin acil durumlar için kullandığı yolları kestiğini ve bölgede yaşanan çatışmalarda 11 rejim askerinin öldüğünü ve 2 tankın da ele geçirildiğini söyledi.

Kentin Ramuse bölgesinde iki ordu birlikleri arasında zaman zaman çatışmaların yaşandığını ifade eden Sultan, ÖSO birliklerinin kentteki çimento fabrikası çevresinde bulunan Esed güçlerine yerli yapımı havan ve "cehennem" toplarıyla saldırması sonucunda rejim güçlerine zayiat verdirdiğini dile getirdi.

Silahlı muhaliflerin, kentin Sufeyra beldesinde de Şam yönetimine bağlı güçlerin kontrol noktalarına saldırarak Esed güçlerine büyük kayıplar verdirdiğini belirten Sultan, "ÖSO birlikleri Halep'in Ramuse bölgesinde rejim güçlerinin acil durumlar için kullandığı imdat yollarını kesti. Bölgede Rejim güçleriyle silahlı gruplar arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor" dedi.

Bu arada, Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, Halep'in Ramuse bölgesinde ÖSO ile rejim güçleri arasında çatışmaların yaşandığı ve silahlı muhaliflerin bölgede rejim güçlerinin imdat yollarını kestiği dile getirildi.

Öte yanda Suriye Genel Devrim Konseyi'nin (SRGC) açıklamasında, Suriye ordusuna bağlı helikopterin Halep'in Anadan beldesine gece "varil bombasıyla" saldırması sonucu ölen ve yaralananların olduğu ifade edildi.

Saldırıda çok sayıda evin hasar gördüğü ve halkın yıkılan evlerin enkazından ölü ve yaralı çıkarttığı kaydedilen açıklamada, ordunun gece hava saldırısında insanların yanı sıra hayvanların da hedef alındığı vurgulandı. - Halep

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title