Haberler

Suriye'de Her Şey Normale Dönse Bile Mültecilerin Üçte İkisi Dönmez'

Uluslararası Terörizm ve Sınırı Aşan Suçlar Araştırma Merkezi (UTSAM) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özkan, Suriye'de yarın sorun çözülse, her şey normale dönse bile,gelen mültecilerin en az üçte ikisinin geri dönmeyeceğini söyledi.

Uluslararası Terörizm ve Sınırı Aşan Suçlar Araştırma Merkezi (UTSAM) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özkan, Suriye'de yarın sorun çözülse, her şey normale dönse bile,gelen mültecilerin en az üçte ikisinin geri dönmeyeceğini söyledi.

Antalya'da bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Risk Altında ve Korunması Gereken Çocuklar Sempozyumu'nda 'Çocuk ve Suç' ana başlığı altında ele alınan en önemli konulardan biri de Suriyeli göçmenlerin çocukları oldu. Suç Araştırmaları Merkezi'nin (SAMER) organizasyonunda Türkiye ve 10 ülkeden emniyet birimleri, yargı mensupları, akademisyenlerin katılımıyla 15-17 Kasım tarihleri arasında Aska Lara Hotel'de gerçekleşen sempozyumda, suça karşı çocuklara dair tüm konular ele alınıyor.

UTSAM Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özkan, sempozyuma ilişkin bilgi verdi. Türkiye nüfusunun yüzde 60'ının 30 yaşaltı, bunun yarısının çocuk kabul edilen 18 yaşın altında olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özkan, Suriye'deki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye göç eden yaklaşık 2 milyon mültecinin de önemli sayıda çocuğu bulunduğuna işaret etti. Yaklaşık üç yıldır Türkiye'de olan Suriyeli mültecilerin çocuklarının suça karışmasına yönelik ufak tefek olaylar yaşandığına dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Özkan, "Bu çocukların suça yönelmesini engellemek için topluma kazandırılması gerekiyor. Eğer bu süreç başarılı olmazsa - ki bu ihtimal Avrupa'da yaşandı - geçmişte Avrupa'ya göç eden aileler dışlandıkları için çocukları da ciddi oranda suça karıştı. Topluma entegre edilmeleri, eğitim, dil öğretilmesi, topluma kendini yabancı hissetmemeleri önemli. Avrupa'da dışlandıkları için o toplumu kendilerine ait hissetmemişlerdi. Topluma katkı verecek ortamın sağlanması gerekiyor" diye konuştu.

Suriye'de yarın sorun çözülse, her şey normale dönse bile gelen mültecilerin en az üçte ikisinin geri dönmeyeceğini dile getiren Yrd. Doç. Dr. Özkan, "Bosna'ya bakın, sonrasında geri dönenlerin oranı yüzde 20-30'dur. Tüm çatışma bölgelerinde de oranlar aynı düzeydedir. Dolayısıyla Suriye'de sorun halen devam ediyor. 3 yıl mı, 5 yıl mı sürecek belli değil. Mültecilerin büyük bölümü burada yerleşik hayata geçecektir" dedi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Özkan Antalya Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title