Haberler

Suriye'de hayatını kaybeden oğlunun cenazesini istiyor -

Ceyhan ilçesinde Fadıl Dağ (52), Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saflarında Esed güçleriyle girilen bir çatışmada hayatını kaybettiğini ileri sürdüğü oğlunun, Suriye'deki cenazesini almak için yetkililerden yardım istedi.

Dağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlu Orhan'ın (28) 1 Nisan 2013'te çalışmak için gittiği İzmir'den Suriye'ye götürüldüğünü ve IŞİD terör örgütüne katıldığını söyledi.

Oğlu Orhan'ın İzmir'de kaybolmasını ve IŞİD'e katıldığı süreci İzmir ve Adana Emniyet Müdürlüklerine bildirdiğini anlatan Dağ, "Oğlumun dönmesi için elimden geleni yaptım ancak başaramadım" dedi.

Dağ, oğlunun internette kandırılarak Suriye'ye götürüldüğünü iddia ederek, şunları kaydetti:

"15 gün önce beni kim olduğunu bilmediğim birisi yurt dışından arayıp oğlumun Suriye'nin Rakka şehrinde Esed güçleriyle çıkan çatışmada 27 Temmuz'da şehit düştüğünü söyledi. İnanamadım ve oğlum öldüyse bile cenazesini istedim, göndermediler. Oğlumun cenazesini almak için bizzat ölümü göze alıp Suriye'ye gittim. Bana oğlumun çatıştığı yerleri ve cenazesinin bulunduğu yeri gösterdiler. 'Oğlun şehit oldu, rahat ol. Sen de buraya gelmişsin, inşallah oğlunun yolunda devam edersin' dediler. Bir an nereye geldiğime inanamadım, beni öldürmediklerine çok şaşırdım ve cenazeyi alamayınca Ceyhan'a geri döndüm."

Oğlunun cenazesini almak için yetkililerden yardım isteyen Dağ, şunları kaydetti:

"Başka babaların canı yanmasın ve devletimiz bu gençlerin götürülmesine engel olsun. Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve Başbakanımızdan rica ediyorum, oğlumun cenazesini vermeleri için bir şeyler yapsınlar. Cenazesini alamadığım gibi evimin önünde cenaze çadırı da kuramadım. Ben de Kürt kökenliyim ama bazı Kürt kökenli gruplar cenaze çadırını kurmamı engellediler. Sanki ben oğlumu IŞİD'e göndermişim, beni ve ailemi IŞİD'in bir parçası olarak görüyorlar. Ben bu ülkede vatanımı, topraklarımı seven biriyim."

Kaynak: AA / Güncel

Ceyhan Suriye İzmir Işid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
title