Haberler

Suriye'de Değil, İstanbul'dalarmış

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde, yılbaşı gecesi Suriye’ye gideceklerini söyleyerek evden ayrılan 6’sı çocuk toplam 12 kişiden 9’u geri döndü.

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, yılbaşı gecesi Suriye'ye gideceklerini söyleyerek evden ayrılan 6'sı çocuk toplam 12 kişiden 9'u geri döndü. Orhangazi'den ayrıldıklarından bu yana İstanbul'da bir evde kaldıkları belirlenen kadın ve çocukların ifadesini alan polis, konu ile ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

Orhangazi'de yaşayan Serkan B. (34), eşi Gülseren (33) ve oğulları Şafak (13), Savaş (10) ve Muhammet Barış (8) ile Osman A. (33) ile eşi Nurgül (30), çocukları Ebubekir (7), Betül (3) ve 6 aylık Ömer A. ve bu ailelerle beraber kaçan Suat G. (27) ve Murat Y. (32), yılbaşı gecesi ilçeden ayrılıp Suriye'ye gideceklerini söyleyerek ortadan kaybolmuşlardı.

Baba Ayte B., oğlu, gelini ve torunlarının evden ayrılmaları üzerine polise başvurmuş, basında çıkan haberler üzerine konu Müge Anlı'nın programında da gündeme getirilmişti.

Ailelere ilk iyi haber, önceki gece geç saatlerde geldi. Gece geç saatlerde Serkan B.'nin eşi Gülseren B. ve oğulları Şafak, Savaş ve Muhammet Barış ile Osman A.'nın eşi Nurgül A., çocukları Ebubekir, Betül ve 6 aylık Ömer, yine aynı ailelerle kaçan Suat G. ile birlikte Orhangazi'ye döndü. Serkan Bilgin, Osman A. ve Murat Y.'nin ise henüz dönmediği ve nerede olduklarının bilinmediği öğrenildi.

Polis, Suriye'ye gideceklerini söyleyerek evden ayrılan ailelerden geri dönenlerin ifadelerini aldı. Ailelerin 15 gündür İstanbul'da bir evde kaldıkları ve bu evden hiç dışarı çıkmadıkları bildirildi. Polisin olayla alakalı tahkikatı sürüyor. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Orhangazi İstanbul Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title