Haberler

Suriye'de Daiş Tarafından Kaçırılan Asuriler İçin Harekete Geçilmesi Çağrısı

Suriye'deki iç savaş- Fransa'dan, Şırnak'ın Silopi ilçesindeki köyüne dönüş yapan Asuri kökenli Gurgin Kocun, terör örgütü IŞİD'in saldırılarına uğrayan Irak ve Suriye'deki Asurilere destek verilmesini istedi- Kocun: - "Bütün dünya yaşananları kınıyor ancak kimse bir şey yapmıyor.

Suriye'deki iç savaş- Fransa'dan, Şırnak'ın Silopi ilçesindeki köyüne dönüş yapan Asuri kökenli Gurgin Kocun, terör örgütü IŞİD'in saldırılarına uğrayan Irak ve Suriye'deki Asurilere destek verilmesini istedi- Kocun: - "Bütün dünya yaşananları kınıyor ancak kimse bir şey yapmıyor. Hem Irak'taki hem de Suriye'deki halkımıza yardım yapılmasını talep ediyoruz" Silopi'deki köyüne dönüş yapan Asuri kökenli Gurgin Kocun, terör örgütü IŞİD'in saldırılarına maruz kalan Irak ve Suriye'deki Asurilere destek verilmesini istedi.Yaklaşık 25 yıl önce yaşanan terör olayları nedeniyle Kösreli köyünden Fransa'ya göç eden Asuri kökenli Gurgin Kocun (62), çözüm süreci ile sağlanan huzur ve güven ortamı dolayısıyla köyüne dönüş yaptı. Kocun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü IŞİD'in Suriye'nin Haseke kentine bağlı Tel Nemir beldesinde aralarında Asurilerin de bulunduğu 90 Hristiyanı kaçırdığı anımsattı. Daha önce 2 din adamının kaçırıldığını ve bunlardan haber alamadıklarını bildiren Kocun, Özgür Suriye Ordusu'nda Asurilerin de yer aldığını söyledi.IŞİD'in elinde kaç Asuri'nin bulunduğunu bilmediğini ifade eden Kocun, şöyle konuştu: "Suriye'de yaşanan olaylara bakıldığı zaman Asuri ve Süryani halkının sahipsiz olduğu ortadadır. Dünya halkımızı gözden çıkarmış. Bütün dünya yaşananları kınıyor ancak kimse bir şey yapmıyor. Hem Irak'taki hem de Suriye'deki halkımıza yardım yapılmasını talep ediyoruz."- Köye dönüşü olumsuz etkilediKocun, IŞİD saldırılarının Avrupa'ya göç etmiş Asuri ve Süryani vatandaşların geri dönüşünü de etkilediğini savundu.Avrupa'daki 24 aile olarak köye dönüş kararı aldıklarını belirten Kocun, şunları kaydetti: "Köye, bu yaz aylarında 7-8 hane dönüş yapacaktı. Ancak Irak ve Suriye'deki IŞİD tehdidi sonrasında köye dönüşlerini erteledi. Bazen arkadaşlarımız arıyor 'Oraya IŞİD gelmedi mi' diyorlar. Olaylar sona ererse dönüşler yoğunlaşır." ...

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Suriye Silopi Fransa Irak Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title