Haberler

Suriye'de Cumhurbaşkanı Adaylarının Müracaatları Başlıyor

Güncelleme:

Ülke tarihinde ilk defa cumhurbaşkanlığı seçimleri için birkaç aday başvuruda bulunabiliyor. Oylamanın 17 Temmuz'a kadar yapılması gerekiyor.

Suriye'de seçim kampanyası başlıyor. Ülke tarihinde ilk defa cumhurbaşkanlığı seçimleri için birkaç aday başvuruda bulunabilecek.

Oylamanın Beşar Esad'ın ikinci başkanlık döneminin sona erdiği en geç 17 Temmuz'a kadar yapılması gerekiyor. Suriyeli yetkililere göre, seçimler haziranda veya temmuz başında gerçekleşecek, ancak oylamanın kesin tarihi adayların müracaatlarının başlamasından sonra Suriye parlamentosu tarafından belirlenecek.

ERTELEME VEYA İPTAL YOK

Suriyeli yetkililer seçimle için ertelenme veya iptal olmaya ihtimal vermiyorlar. Suriye Enformasyon Bakanı Umran El Zoubi konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Biz güvenlik, iç veya dış politika gibi durumların bahane gösterilmesiyle seçimlerin ertelenmesi veya iptal edilmesine müsaade etmeyiz" ifadelerine yer verdi.

ÜLKE TARİHİNDE İLK DEFA...

Parlamento mart ayında ülke tarihinde ilk defa seçimlere birkaç adayın katılmasına müsaade eden seçimlerle ilgili yeni yasayı onayladı. Buna göre, adayların 250 kişilik yerel meclisteki 35 meclis üyesinin desteğini alması durumunda adaylığının gözden geçirilmesi için müracaatta bulunabilecek.

Rusya'nın Sesi'nin yansıttığı habere göre, yasalar, adayın en az 40 yaşında ve son 10 yıl Suriye'de yaşamış olması gerektiğine hükmediyor. Yabancı uyruklu adaylar ise kabul edilmiyor.

Kaynak: ANKA / Dünya

Beşşar Esed Suriye Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title