Haberler

Suriye Belgeselini İzlemeye Sadece 10 Kişi Geldi

Güncelleme:

Yönetmen Tülay Gökçimen'in Suriye'nin ortak acılarını yansıttığı Haykırış belgeselinin gösterimine biri çocuk 10 kişi katıldı.

Genç yönetmen Tülay Gökçimen'in Suriye'de iki yıldır devam eden iç savaşta eşleri kayıp, çocukları öldürülmüş kadınların ortak acılarını yansıttığı 'Haykırış' belgesinin gösterimine biri çocuk 10 kişi katıldı.

Yapımcılığını İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı'nın üstlendiği, yönetmenliğini Tülay Gökçimen'in yaptığı 'Haykırış' belgeselinin 50 dakikalık gösterimi Kırklareli Üniversitesi sinema salonunda yapıldı. Kırklareli Üniversitesi Genç Gönüllüler Kulübü'nün daveti üzerine gelen Gökçimen'in belgesel gösterimine biri çocuk 10 kişi katıldı.

Genç yönetmen gösterim öncesinde belgeseliyle ilgili bilgiler verirken, çok zor şartlar altında çalıştığını söyledi. Suriyeli kadınların erkek kameraman istemediği için yönetip, hem de görüntüleri kendisinin çektiğini anlatan Gökçimen şunları söyledi:

"Haykırış belgeseli hiç söz verilmeyen Suriyeli kadınlara verilmiş bir sözdür. 40 yıldır özgürlük mücadelesi veren bir halkın katliamı yapan ve katliama göz yumanlara zulmü dururun çağrısı oldu. Bu güne kadar Suriye'de ki iç savaş hakkında herkes konuştu. Muhalifler konuştu, Suriye rejimi konuştu, Rusya, İran, Hizbullah konuştu ama savaşın tam ortasında kalan savaşın masumları diyebileceğimiz kadın ve çocuklar konuşmamıştı. Biz Haykırış belgeseli ile onların dertleri ile dertlendik. Benim asıl gidiş amacım Suriye'de kadınlar yönelik yapılan tecavüzü belgelemekti. Kadınlardan bunu dinleyerek bunları belgeledik. Tecavüz mağduru kadınlarla konuşamasak ta aileleri ve yakınları ile konuştuk."

Konuşmasının ardından Gökçimen salondakilerle birlikte belgeseli izledi. Haykırış belgeselinin ilk gösterimi geçtiğimiz yıl Kasım ayında İstanbul'da yapılmıştı. - Kırklareli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kırklareli Gökçimen Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500

Yorumlar (1)

ali olgunaliolgun61@hotmail.com:

tabiki kimse gitmez.. yapımdakilerin hiç biri ünlü artist değil. sadece ezilen suriye halkı. kimse dara düşmüş yaşama savaşı veren milleti görmez de ondandır.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title