Haberler

Sürgündeki Kürt Parlamentosu" Davası

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi, şimdiye kadar savunmaları alınamayan ve halen yurtdışında bulunan 21 sanığa, 4 ay süreyle daha "tutuklanmama güvencesi" verdi.

"Sürgündeki Kürt Parlamentosu" ile "Kürdistan Ulusal Kongresi"nin oluşumunda yer alan 31 kişiyi "silahlı örgüt kurmak ve yönetmek" suçundan yargılayan Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi, şimdiye kadar savunmaları alınamayan ve halen yurtdışında bulunan 21 sanığa, 4 ay süreyle daha "tutuklanmama güvencesi" verdi.

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, sanık avukatlarından Yusuf Alataş, Almanya'da bulunan müvekkili Haydar Işık'ın cilt kanseri olduğunu belirtti. Müvekkilini mahkemeye getirtmeye çalıştığını kaydeden Alataş, mahkemeden tutuklanmama güvencesi istedi.

Sanık Mehmet Taşkala'nın avukatı Levent Kanat da yurtdışındaki müvekkilinin oturum işlemlerini tamamlayıp savunmasını yapacağını ifade etti ve tutuklanmama güvencesi verilmesini talep etti.

Mahkeme, bugüne kadar ifadeleri alınamayan Zübeyir Aydar, Felemez Başboğa, İlknur Şen, Mehmet Sıraç Bilgin, İsmail Özden, Ali Haydar Celasun, Ekrem Berkpınar, Ali Matur, Nizamettin Toğuç, Mehmet Ali Yiğit, Haydar Işık, Mehmet Taşkala, Remzi Kartal, Abdurrahman Çadırcı, Aziz Doğan, Yaşar Ertaş, Celal Özkan, Ahmet Turhallı, Ökkeş Kolusarı, Şemsettin Aktaş ve Özcan Şen'e, savunmalarını yapmak üzere 4 ay içinde Türkiye'ye gelmeleri durumunda, CMK'nın "Sanığa Verilecek Güvence Belgesi" başlıklı 246. maddesi uyarınca, tutuklanmama güvencesi verilmesine karar verdi ve duruşmayı erteledi.

CMK'nın 246. maddesine göre mahkeme, gaip olan sanık hakkında duruşmaya gelmesi halinde tutuklanmayacağı hususunda bir güvence belgesi verebiliyor ve bu güvence koşullara bağlanabiliyor.

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi, savunması alınamayan yurtdışındaki 26 sanığa, davayı daha önce gören Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi de Yusuf Serhat Bucak, Yaşar Kaya ve Şerafettin Kaya'ya belirli süre için tutuklanmama güvencesi vermiş, sanıkların bir kısmı güvence üzerine Türkiye'ye gelerek, savunmalarını yapmıştı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Haydar Işık Doğan Yaşar Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title