Haberler

Sürgün Anması İçin İstişareler Sürdürülüyor

Güncelleme:

Kocaeli Kandıra Kefken'de yapılması planlanan 21 Mayıs Büyük Kafkas Sürgün anması için istişareler sürdürülüyor.

Geçtiğimiz ay içerisinde Kocaeli'de gerçekleşen ve Abhaz federasyonu Başkanı (ABHAZFED) Cengiz Koç ve Kafkas Dernekleri federasyonu (KAFFED) Yaşar Aslankaya başta olmak üzere çok sayıda dernek yöneticililerinin katıldığı toplantıda, Kafkasyalıların 21 Mayıs 1864'te gerçekleşen sürgün ile Kafkasya'dan Osmanlı topraklarına sürgün edilen Kafkasların ilk çıktığı topraklar olarak bilinen Kocaeli Kandıra Kefken'de büyük bir anma programı planlanmıştı. Gerçekleşecek olan anma program için ortak görüş alınmış ve projenin gerçekleşmesi için çalışmalar başlatılmıştı. Gerçekleşmesi planlanan anma programı için istişareler sürdürülüyor.

BÜYÜKLERDEN DESTEK GELMEYE DEVAM EDİYOR

İzmit'te bulunan Özsar Restoran'da gerçekleşen görüşmede Alaattin Bijnuva, Cemal Ajumba, Hüsnü Açuşba, Gardia Hasan Konca, Erdal Çatan (Çatana) Aşubha Ruhi Karaalp ve Kozba Olgun Aksoy yapılan istişarede fikir birliğine vardı. Sakarya Hendek'te bulunan ve Abhazların yoğun olarak yaşadığı Çakallı Köyü'nde gerçekleşen görüşmede ise Subha Ruhi Karaalp, Gardia Hasan Konca, Kozba Olgun Aksoy ve Kozba Coşkun Samur arasında firik alışverişi yapıldı. Coşkun Samur'un evinde gerçekleşen görüşmede Samur, etkinliğin heyecan verici olduğunu vurguladı. Kamil Atrışba ile gerçekleşen görüşmede de gerçekleşen anma programı için istişareler yapıldı. Son olarak Düzce'de Ekrem Hış ile gerçekleşen görüşmede program enine boyuna değerlendirildi. Görüşmeler Kafkas halklarının yaşadığı birçok ilde sürdürülecek. Federasyon, dernek ve Kafkas büyüklerinde birlikte planladığı anma programı için Kafkas ve Türkiye toplumun her kesimine ulaşılıp anma için davetler gerçekleşecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cengiz Koç Kafkasya Kandıra Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title