Haberler

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali

Festival, 7 9 Kasım'da İstanbul, Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bodrum, Çanakkale, Diyarbakır, Hopa, İzmir ve Trabzon'da eş zamanlı düzenlenecek.

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF), 7-9 Kasım'da İstanbul, Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bodrum, Çanakkale, Diyarbakır, Hopa, İzmir ve Trabzon'da eş zamanlı gerçekleştirilecek.

Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi'nden yapılan açıklamaya göre festival, Açık Toplum Vakfı, Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği ve Boyner Grup desteğiyle hayata geçirilecek.

"Belgesellerin gücünden faydalanarak sürdürülebilir bir yaşam için kültürel değişime katkı vermeyi" amaçlayan festival, sürdürülebilir yaşamın ancak çeşitlilikle mümkün olacağı bilinciyle toplumun her kesiminden katılımcıları bir araya getirmeyi öngörüyor. Festival, çiftçileri, iş sahiplerini, şirket çalışanlarını, öğrencileri ve öğretmenleri, çocuğunun gelecekte yaşayacağı dünyadan endişeli ebeveynleri, akademisyenleri ve aktivistleri, belgeselleri birlikte izlemeye davet ediyor.

Ev sahipliğini İstanbul'da Avrupa yakasında Salt Galata, Salt Beyoğlu ve Pera Müzesi, Anadolu yakasında Caddebostan Kültür Merkezi'nin yapacağı festival, 7-9 Kasım'da İstanbul, Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bodrum, Çanakkale, Diyarbakır, Hopa, İzmir ve Trabzon'da eş zamanlı düzenlenecek.

Festival hakkında

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, 2008'den bu yana "sürdürülebilirlik kavramının daha iyi anlaşılması", "birbiriyle etkileşim içinde olan sistemik sorunların daha iyi algılanması" ve "ilham veren çözümlerin paylaşılması" amacıyla düzenleniyor.

Festivali gerçekleştiren Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi, bireylerin "kelebek etkisi yaratacak" projeleri kolektif olarak hayata geçirmesi amacıyla doğdu. Çeşitliliğe değer veren açık ve esnek yapısıyla tamamen sivil bir oluşum olan kolektif, film festivali gibi sürdürülebilir yaşam konusuyla ilgili farkındalık arttırıcı çalışmaları, Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi'nin vizyonunu paylaşan bireyler ve organizasyonların desteği ve katılımıyla sürdürüyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İstanbul Antalya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title