Haberler

Sürdürülebilir Markalar Konferansı İle Pazarlama Dünyasında Dönüşüm Başladı

Güncelleme:

UNEP Proje Direktörü Cheryl Hicks ve Futerra'nın Murahhas Azası Jeff Melnyk gibi uzmanların yanı sıra, Türkiye'nin pazarlama konusunda önde gelen isimlerinin de konferans boyunca deneyimlerini ve görüşlerini paylaştığı konferansta ilgi büyüktü.

İstanbul – 31 Mayıs 2012, Sürüdürülebilirlik Akademisi tarafından ilk kez düzenlenen Sürdürülebilir Markalar Konferansı, 31 Mayıs Perşembe günü Swissotel'de gerçekleşti.

İş dünyasında sürdürülebilirlik dönüşümü ile marka yönetmenin ve pazarlamanın ele alındığı konferansa, Türkiye'nin önde gelen Unilever, Coca Cola, Vodafone, BSH Ev Aletleri, Kale Grubu, Teknosa, Soyak, TSKB gibi markalarının temsilcileri ve yurtdışından gelen konuşmacılar görüşlerini paylaştı.

Sürdürülebilirlik ekseninde yeniden tanımlanan marka değerlerinin paylaşılması amacıyla düzenlenen konferansta, sürdürülebilirlik ve markalar dünyasının tüm paydaşları sürdürülebilir gelecek için bir araya geldi.

Konferansta ayrıca Türkiye'nin ilk "Sürdürülebilir Marka Ödülleri" verildi. Türkiye'nin önde gelen markalarından 'Bilim İlaç' ve 'Vitra', "Sürdürülebilir Marka Ödülü"nün sahibi oldu.

Konferans, ilk yılında çok önemli konuşmacıları ağırladı

BSH Ev Aletleri, Unilever Türkiye ve Vodafone Türkiye'nin ana çözüm ortaklığı ile gerçekleştirilen ve bu yıl ilki düzenlenen konferansta, sürdürülebilir bir gelecek için hayata geçirilmesi gereken uygulamalar, Interbrand Bölge Direktörü Michael Benson, Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) Wuppertal Institute Proje Direktörü Cheryl D. Hicks, Sürdürülebilirlik İletişimi Ajansı Futerra'nın Murahhas Azası Jeff Melnyk tarafından katılımcılara aktarıldı.

Konferansta ayrıca, 2020'lere Doğru Sürdürülebilir Yaşam Planı başlıklı konuşmasıyla Unilever Türkiye Yönetim Kurulu Üyesive Satış ve Müşteri Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Cem Tarık Yüksel,Dünyada Kaynaklar Azalıyor, Markalar Ne Yapmalı? başlıklı konuşmasıyla WWF Türkiye CEO'su Tolga Baştak, Sürdürülebilir Geleceğin Öncüsü Olmak başlıklı konuşmasıylaBSH Ev Aletleri Marka Pazarlama Direktörü Hakan Turalı ve Başarılı ve Sorumlu Marka Olmak başlıklı konuşmasıyla Sürdürülebilirlik Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi Semra Sevinç yer aldı.

Değişimi Yönetmek: Sürdürülebilirlik Ekseninde Yeni Marka Stratejileri başlıklı oturumda Coca Cola Kurumsal İlişkiler Direktörü Atilla Demir Yerlikaya ve Kale Grubu Yapı Ürünleri Grubu Başkan Yardımcısı İhsan Karagöz, görüşlerini paylaştılar.

Konferansta ayrıca Vodadone markasının Sürdürülebilir Marka Olma Stratejisi masaya yatırıldı ve Vodafone Türkiye Marka ve Pazarlama Stratejisi Direktörü Bilge Çiftçi, Young and Rubicam Genel Müdürü Arzu Ünal, Ünite İletişim Yönetim Kurulu Üyesi Ercüment Şener, Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Şelale Kadak'ın moderatörlüğünde bir araya gelerek konuyla ilgili görüşlerini paylaştılar.

Konferansın karbon ayak izi silindi

Sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen Sürdürülebilir Markalar Konferansı, "Karbon Nötr Konferans'' olarak organize edildi. Konferans süresince ortaya çıkan CO2 emisyonları hesaplanarak konferansın karbon ayakizi silindi.

SürdürülebilirMarkalarKonferansıile ilgili ayrıntılı bilgiye www.surdurulebilirmarkalar.com adresindenulaşılabiliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Swissotel Coca Cola Unilever Teknosa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title