Haberler

Sur İçin İddialı Projeler Düşünüyoruz

Güncelleme:

AK Parti Sur Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Kurt seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerine devam ediyor.

AK Parti Diyarbakır'ın Sur İlçe Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Kurt, İlçesi'ne bağlı Havacılar (Şerabi), Gencan (İskana), Soğanlı (Akmeşat), Erimli (sımake), Sarıkamış (Belkaws ve heft gran) Küçük Akören, Özekli ve mezraları, Nefirtaş Alcık (Fidela) Mermeri, Davuda, Vural, Kesiktaş, Kardeşler ve Süngüler mahallesine ziyaretlerde bulundu.

AK Parti Sur İlçe Başkanı Şafak Yöntürk ve Meclis üyeleriyle birlikte köyleri ve mahalleleri gezen Kurt, vatandaşın önce sorunlarını dinledi, sonra da kendi projeleri hakkında bilgi verdi. Kendisine yoğun ilgi gösteren çocuklara çeşitli hediyeler vermeyi ihmal etmeyen Kurt, aynı zamanda bazı köylerde taziye ve ev ziyaretlerinde de bulundu. Onuruna verilen yemeğe katılan Kurt, Sur İlçesi'nin AK Parti Belediyeciliği ile tanışması için destek istedi.

İDDİALI PROJELERLE GELİYORUZ

Sur İlçesinde çok iddialı projeler düşündüklerinin altını çizen Kurt, "Bu projelerimizden biri suriçinin tarihi dokusunun Diyarbakır'ı bir dünya kültür mirası konumuna getirebilecek düzeyde yeniden yapılandırılması ve restore edilerek. Tabi bu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurullarının onaylayabileceği projelerle, şuana kadar yapılmış olan koruma amaçlı imar planlarının birincisi 1990 yılında kuruldan tasdik edilerek geçilen proje. Bu projenin uygulamasında sorunların olduğu, takım hedefi yakalayamadığı, yeniden hazırlanan bir koruma amaçlı imar planı mevcut sur içi için. Bu projede hem İç kale ile ilgili hem Alipaşa Mahallesi ile ilgili TOKİ'den finans desteği alarak, yapılması düşünülen bir düzenleme mevcut. Bu projenin tabi eğer yönetimi alma durumu söz konusu olabilirse bu son hazırlanan koruma amaçlı imar planı tekrar etüt edilerek, sur içini hedeflediğimiz dünya kültür mirası kapsamına alabilecek özellikte olup olmadığı ve dünya kültür mirasına getirilmesi için yapılması gereken ilaveler müdahaleler olup olmayacağını inceledikten sonra hızlı bir şekilde kuruldan geçmesini amaçlıyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Abdurrahman Kurt Diyarbakır Ak Parti Erimli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title