Haberler

Sur Esnafı Geri Dönüyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde aylarca süren sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar nedeniyle iş yerlerini kapatmak zorunda kalan esnaf yasağın kalkmasıyla tekrar Sur'a dönmeye başladı. Sur'un tarihi sokaklarında yıllarca hizmet veren ve Diyarbakırlıların uğrak yeri haline gelen Onur Ocakbaşı da Sur'daki tarihi iş yerlerini yeniden açtı.

Diyarbakır'da 1964 yılından itibaren hizmet veren Onur Ocakbaşı çatışmalı süreçten dolayı kapatmak zorunda kaldıkları Sur'daki iş yerlerini tekrardan faaliyete geçirdi. Sade bir törenle açılışı iş yeri ile yeniden Diyarbakırlılara hizmet verilmeye başlandı. İşletme sahibi Vedat Günaydın "150 gündür çatışmalı süreçten dolayı kapalı olan iş yerimiz halkımızın hizmetine yeniden girdi. Bu yasak süresince bayağı bir zararımız oldu.? Müşterilerimizin yoğun isteği üzerine Dicle Kent villalarındaki şubemizi açtık. Orada Diyarbakır halkına hizmet etmenin onurunu yaşadık. Şükürler olsun Rabbime Sur'daki yasak sona erdi ve yeniden bu iş yerimizi faal duruma getirdik. Acı, kan, göz yaşı istemiyoruz. AŞ ve işe ihtiyacımız var derdimiz hizmet ve insanca yaşamak insanlarımıza yakışır. Diyarbakır insanlık şehridir, kadim ve güzellik şehridir halkımız misafirperverdir. Bu güzel ilde doğduk büyüdük asla ayrılamayacağız. Güzelim ilimizde, savaş asla istemiyoruz, ölümler fayda getirmiyor, huzur kardeşlik istiyoruz. Bu savaşlar yüzünden çeklerimiz senetlerimizi ödeyemez hale geldik" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title