Haberler

Sur'daki Terör Saldırısı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan jandarma teğmen Abdulselam Özatak, Hakkari'de tören düzenlendi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan jandarma teğmen Abdulselam Özatak, Hakkari'de tören düzenlendi.

Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından Hakkari'ye uğurlanan 25 yaşındaki şehit Özatak'ın cenazesi Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'na getirildi.

Buradaki törene, şehidin ailesi, yakınları ile Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Yüksekova 3'üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin ile binlerce vatandaş katıldı.

Törende görevli askerler şehidin annesi Zübeyde ve babası Salih Özatak'a sarılarak teselli etmeye çalıştı. Kadın komutanlar ise üşümemeleri için üzerlerindeki parkaları şehidin kardeşlerine giydirdi.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından naaşı tören alanına getirilen şehit Özatak'ın öz geçmişi okundu.

Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, burada yaptığı konuşmada, bugün Hakkari'nin yetiştirdiği kahraman bir vatan evladının şehit töreni için bir araya geldiklerini söyledi.

"Acımızı ve kaybımızı anlatmaya kelimeler yetersiz kalmaktadır. Ancak başımız dik, anlımız açıktır" diyen Otal, şöyle devam etti:

"Biz de şehidimiz gibi seve seve canımızı vermeye hazırız. Hakkari, bağrından çıkan bir değerini, ülkemizin bölünmez bütünlü ve şanlı Türk bayrağının sonsuza kadar ülke semalarında dalgalanması uğruna hayatının baharında şahadet mertebesine uğurlamaktadır. Teröristlerin haince saldırılarına, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine, milletimizin devletimizin sağlamak için cansiperane mücadele ederek şehit düşen jandarma teğmen Abdulselam Özatak'ı huzurlarınızda şükran ve minnetle anıyorum. Şehidimiz, ailesinin büyük fedakarlığı ile ilk, orta ve lise öğrenimini güzel Hakkarimizde tamamlamış. 2013 senesinde Kara Harp Okulu'nda jandarma teğmen olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin saflarına katılmıştır. Hakkari'nin gururu olarak değişik görevlerde bulunmuş, gönüllü olarak, kendi isteği ile devletin bekası, milletin huzur ve güvenini, kendi hemşerilerine yardım için operasyonda görev almıştır. Ettiği yemine bağlı kalarak seve seve canını feda etmeye gitmiştir" dedi.

Hakkari Müftüsü Mehmet Faysal Geylani'nin okuduğu duanın ardından şehidin cenazesi, silah arkadaşlarının omzunda cenaze aracına konularak, konvoy eşliğinde Durankaya Beldesine götürüldü.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon sırasında dün şehit olan jandarma teğmen Abdulselam Özatak'ın, Hakkari'de yaşayan gönüllü köy korucusu Salih Özatak'ın 12 çocuğundan biri olduğu, kardeşlerine de kendisinin baktığı öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Yüksekova Hakkari Güncel Haberler

title