Haberler

Sur'da PKK'lı Teröristlerin 'Görüntü İzleme Merkezi' Çökertildi

Güncelleme:

Sur'daki operasyonlarda kontrol altına alınan bir evin PKK'lı teröristler tarafından görüntü izleme merkezi olarak kullanıldığı ortaya çıktı.

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde güvenlik güçlerinin PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için düzenlediği operasyonlar sürüyor. Güvenlik güçleri tarafından Sur'daki sokak ve evlerinin çoğunun kontrol altına alındığı öğrenildi. Kontrol altına alınan bir evin ise PKK'lı teröristler tarafından görüntü izleme merkezi olarak kullanıldığı belirtildi.

20 GÜNDÜR SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

20 gündür sokağa çıkma yasağının sürdüğü Diyarbakır'ın Sur ilçesinde güvenlik güçlerinin halen sürdürdüğü operasyonlarda sokak ve evlerinin çoğunun kontrol altına alındığı öğrenildi.

Kontrol altına alınan PKK'lı teröristlerin barındığı evlerde yapılan aramalarda duvarların delinerek ateş mazgalları yapılması dikkat çekti.

Diğer bir evde yapılan aramalarda ise kullanıma hazır RPG-7 mühimmatı ele geçirildi.

Güvenlik güçleri diğer taraftan da PKK'lı teröristler tarafından sokaklardaki kilit taşlarının altında döşenen El Yapımı Patlayıcı'ları (EYP) imha etme çalışmalarını sürdürüyor.

PKK'lı teröristlerin bazı EYP tuzakladıkları sokakların gözetlenmesini engellemek amacıyla perdeleme yaptıkları fotoğraf karelerine yansıdı.



Son olarak yine güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alınan PKK'lı teröristlerin barındığı bir evin görüntü izleme merkezi olduğu anlaşıldı.

Görüntü izleme merkezinde bazı sokaklara yerleştirilen kameraların izlenmesi için sistem kurulduğu ve bu sistem sayesinde PKK'lı teröristlerin güvenlik güçlerinin hareketlerini izlemeye çalıştıkları öğrenildi.

SUR'DA SULAR DURULMUYOR

6 mahallesi ve 1 caddesi ile girişindeki Şeyh Sait (Dağkapı) Meydanı'nda ilan edilen sokağa çıkma yasağının 21'inci gününde devam ettiği Sur ilçesinde çatışmalar da tüm şiddetiyle sürüyor.

İlçede, bugün sabah saatlerinde bir kez daha geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Asker ağırlıklı gerçekleştirilen operasyonda Fatih Paşa Mahallesi'ne giren güvenlik güçleri ile teröristler arasında sıcak temas sağlandı.

Çatışmada, 2 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulanslarla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı.



Çatışmaların sürdüğü ilçeden silah sesleriyle birlikte dumanlar yükseliyor.



Öte yandan, ilçede 21 gündür devam eden çatışmalarda, 4 güvenlik görevlisi şehit oldu, 29 güvenlik görevlisi de yaralandı.

TSK: CİZRE'DE 103 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay başkanlığı, Şırnak Cizre'de de devam eden operasyonda; 12 PKK'lı teröristin terörist etkisiz hale getirildiğini toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 103 olduğunu açıkladı. Yapılan açıklamanın devamında 6 adet El Yapımı Patlayıcı imha edildiği, 4 av tüfeği, çok sayıda av tüfeği fişeği, bir kasatura ve örgütsel doküman ele geçirildiği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title