Haberler

Sur'daki Güvenlik Kuvvetlerine Kars'tan 'Anne Eli Değimiş Yiyecek'

Kars Belediyesi başlatılan kampanya ile hazırlanan 'Anne eli değmiş yiyecekler' Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde görev yapan asker ve polislere gönderildi.

Kars Belediyesi başlatılan kampanya ile hazırlanan 'Anne eli değmiş yiyecekler' Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde görev yapan asker ve polislere gönderildi.

Belediye tarafından başlatılan ve kısa süre içerisinde kentte yankı bulan kampanyada Güneydoğu'da terörle mücadele eden asker ve polisler için çeşitli yiyecekler hazırlandı. Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta'nın eşi Figen Karaçanta başta olmak üzere belediyede çalışan kadın personel, kentte görev yapan asker ve polis eşleri kendi elleriyle hazırladıkları yöreye özgü yiyecekleri Belediyeye teslim etti. Karslı esnafında büyük ölçüde gıda yardımı yaptığı kampanyada Güneydoğu'da terörle mücadele veren kahramanlar için hediye olarak hazırlandı. 'Anne eli değmiş yiyecekler' belediyeye teslim edilen yiyecekler koliler halinde uçakla Sur'a gönderildi. Kampanyanın büyük ilgi gördüğünü belirten Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, şöyle dedi:

"Bu kampanyayı başlatmamızdaki amaç; Güneydoğu'nun bazı kesimlerinde terörle mücadele eden kahraman polis ve askerlerimizin yanında olduğumuzu hissettirmektir. Kolilerde özellikle Karslı annelerimizin, bacılarımızın yaptığı yöremize ait kete, pasta, börek ve benzeri yiyecekler var. Ayrıca kuru bakliyat gibi birçok gıda malzemesi bulunuyor. Bu destek içerisinde belediye çalışanlarımız,  hemşehrilerimiz, Kars'ta görev yapan asker ve polis kardeşlerimizin eşleri, muhteşem bir dayanışma örneği sergilediler. Artık ülkemizde huzura kast eden terör örgütünün inine sıkıştığını görebiliyoruz. Bundan sonraki süreçte ise inşallah yakın zamanda Türkiye'de terör diye bir şey duymayacağız, ben o inançtayım."

Öte yandan terör olayları sırasında şehit düşen asker ve polisler için Belediye Konferans Salonunda mevlit okutuldu, dualar edildi. - Kars

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murtaza Karaçanta Kars Belediyesi Diyarbakır Politika Güncel Haberler

title