Haberler

Sur'da Terörden Sonra Hastalık ve Yılan Korkusu Baş Gösterdi

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör olaylarının ardından baş gösteren hastalık ve yılan korkusu vatandaşların kabusu haline geldi. Halk hayvanlara karşı sabaha kadar nöbette.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör olaylarının ardından baş gösteren hastalık ve yılan korkusu ilçe sakinlerinin kabusu haline geldi.

HASTALIK KORKUSU SARDI

13 Mart tarihinde operasyonların sona erdiği ve bazı mahallelerinde arama ve tarama faaliyetlerinin devam ettiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde enkaz altındaki ceset ve çöplerden geldiği tahmin edilen ağır kokunun yaz aylarının gelmesiyle birlikte artması ve bununla beraber çoğalan sivrisinekler nedeniyle ilçede oturan kadınları hastalık korkusu sardı.

YILAN VE AKREPLER TEDİRGİN EDİYOR

Hastalık korkusunun yanında harabeye dönen ilçede yıkık binalardan çıkan yılan ve akreplerin evlere kadar girmesi de kadınları tedirgin etmeye başladı. Yetkililerden yardım isteyen kadınlar bölgede temizlik ve ilaçlama yapılmasını istiyor. İlçedeki başıboş hayvanların da çoğalmaya başladığını ve çocukları için büyük tehlike arz ettiğini söyleyen kadınlar, özellikle başıboş köpeklerin barınaklara götürülmesini istedi.

KADINLAR İLAÇLAMA VE TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPILMASINI İSTİYOR

Cevatpaşa Mahallesi'nde oturan Güler Akyü,z yetkililerden ilaçlama yapılmasını istediklerini belirterek, "Etrafımız hep berbat oldu. Bize bir çare bulsunlar. Yaklaşık 5-6 aydır yasaklar başladı başlayalı bu çöpler buradan hiç kalkmadı. Sivrisinekler, akrepler, yılanlar. Geçen sene 5 kişiyi akrep soktu burada. Çocuklarımız ishal olmaya başladı, ateşleri çıkıyor. Hep sivrisineklerden kaynaklanıyor. Buralarda ilaçlama fazla yapmıyorlar. Yetkililerden ilaçlama yapmalarını, çöpleri toplamalarını istiyoruz. Olur olmaz kokular da var burada. Önümüz yaz. Artık bize bir çare bulsunlar. Etrafımız çok fena olmuş. Artık yeter diyoruz" dedi.


"SABAHA KADAR NÖBET TUTUYORUZ"

Yine Cevatpaşa Mahallesi'nde oturan, isminin yazılmasını ve görüntü alınmasını istemeyen H.S. isimli kadın da başıboş hayvanları ilçede istemediklerini söyledi. H.S., "10 gündür komşumuz evini farelerin pisliğinden temizleyemiyor. Küreklerle pisliğini attık. Artık siz düşünün. Biz bu hayvanlarla yaşamaya mecbur muyuz? Çocuklarımızı sivrisinekler, akrepler ısırıyor. Akreplerden olsun, yılan olsun her şey var burada. O gün burada iki tane yılan öldürdük. Bütün çocuklarımız dışarıda. Çocuklarımızı ısırabilirler. Çocuğum uykudan uyandı. Anne gözüm dedi. Baktım bir gözü şiş. Biz bu hayvanları istemiyoruz. Eşek olsun, at olsun, inek olsun, köpek olsun her şey var burada hepsi de böcek ve sivrisineklerle beraber. İlaçlanmasını istiyoruz. Yani bunların bitmesini istiyoruz. Kızım uykudan kalkmıştı gözü hep şişmişti. Her sabah kalkıyoruz. Bir yerleri şiş. Artık sabaha kadar biz nöbet tutuyoruz. Artık devletimize sesleniyoruz. Allah rızası için bir şey olsun. Gerçekten artık hayatımız hayat değil. Çekilmiyor. Benim çocuklarım tek değil. Burada bir sürü çocuk var. Onların da korkusu var. Cesetler de hemen yanı başımızda kokuyor. Orada var burada var. Rahatsız oluyoruz. Enkazları buradan alıp Dicle Üniversitesi'nin olduğu bölgeye döküyorlar. Oradaki kokular da buraya geliyor. İnek ölmüş, ahırcı götürüp başka yere atmıyor. Getirip buraya atıyor. Çocuklarımız da o çöpe yakınlar. Her türlü mikrobu kapıyorlar. Biz nereye gidelim" diye konuştu.


"EVİN İÇİNE YILAN GİRDİ"

Yılanların evlere kadar girdiğini söyleyen Hayriye Hınıslı ise, "15 gün önce çocuklar da evin içindeydi. Yılan evin içine girdi. Sivrisinekler de var. Gece yatamıyoruz. Bize yardımcı olsunlar. Yılan var her şey var burada. Buralar ilaçlansın. Bize yardım etsinler. Yaz da geliyor. Fare de var yılan da var her şey var. Ne desen var. Her taraf harabe o yüzden var bunlar" şeklinde konuştu.


ÇÖPLER TOPLANMIYOR

Sur'da 103 gün devam eden terör operasyonlarının ardından enkaz altındaki ceset kokuları ile hayvan leşlerinin kokusu bölgede yaşayan insanları rahatsız ediyor. Operasyonların başladığı günden itibaren ilçede çöplerin de toplanmadığını dile getiren mahalle sakinleri, belediye yetkililerinin bir an evvel çevrelerinde oluşan çöpleri toplaması konusunda uyardı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (109)

kuzey:

diyarbakır belediyesi teröre yataklık yapmaktan halkın sorunlarını düşünecek zaman bulamamıştır, parayı teröre yatır, imkanları teröristlerin emrine ver, eee ne kaldı geriye, gariban halk pislikte kalmış onların umurundamı, yılanlarda basar , akreplerde yazık yazık

65
12
yanıtYanıtla
mardinli:

suru yikan desteklen hdp partiler nerde halletsinler halk icin mucadele ediyorlardi

yanıt2
yanıt0
sefer alt:

Onlarda iyi biliyor kürtçülük, mürtçülük diye nasıl olsa bu halk kanıyor , halk bilmiyor amaa kürtler onların hiççç umrunda değill.

yanıt7
yanıt0
TAK TAK TAK:

EY IRKÇI MAHLUKATLAR SEVİNMEYİN SİZE GELECEK BELA YAKINDIR TAK TAK TAK

25
33
yanıtYanıtla
vanlı keko:

Allah başınızdaki bela ve afetlerin sayısını arttırsın inşallah. Teröre destek verirseniz işte Allah iyi demez.

43
14
yanıtYanıtla
ALLAHA ŞÜKÜRLER OLSUN:

Kurban olduğum yaratan, yılanı akrebi nereye göndereceğini çok iyi biliyor. . . ANLAYANA. . . . .

32
16
yanıtYanıtla
siverekli:

pkk geçti oradan en az 10 sene bitmez lanet iflah mı olur orası :))

41
5
yanıtYanıtla
hüseyin şevki topuz:

pkk akp siyoniz allah belanızı versin insanları yurtlarından ettiğiniz için kardeş kanı düktürdüğünüz için. .

5
41
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

has diyarbakırlıyım beduallarım kapul oluyor yavaş yavaş inşalah allahta bu zerduşlara yandaşlarına tofan da vursaydı o zaman illahi adalet teceli etmişti zeruş hainler layıksınız herşeye mustahaksınız beterin beteri olun yüzde 80 hallen zerduş hain yanlıları destekcileri beterin beteri olun sizin yüzünüzde şehir oldu etekli çakkalar zerduş hainler dahada beter olun devletin hakkı fitil fitil çıkacak burnunuzdan hayatınız rezil yaşamınız rezalet etekli hendekli hayatınız var beter olun dahada be

41
4
yanıtYanıtla
KARAKARTAL:

AMEDSPORA YAPILAN DENSİZLİĞİ KINIYOR ÇARŞI OLARAK AMEDSPORUN YANINDA OLDUĞUMUZU BELİRTİYORUZ

7
38
yanıtYanıtla
Tüm 109 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title