Haberler

PKK'nın Cephaneliğinden Kahve Makinesi Çıktı

Güncelleme:

Sur'da düzenlenen operasyonda PKK'nın cephaneliği patlatıldı. El yapımı patlayıcıların harmanlanmasında kullanılan kahve makineleri emniyet güçlerini bile şoke etti.

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde polisin düzenlediği operasyonlarda tarihi evlere gizlenmiş PKK'lı teröristlere ait, aralarında zırh delici Zagros silahın da bulunduğu çok sayıda silah, patlayıcı ve mühimmat ele geçirilirken, el yapımı patlayıcıların harmanlanmasında kullanılan kahve makineleri emniyet güçlerini bile şok etti.

GÜVENLİK GÜÇLERİ OPERASYON DÜZENLEDİ

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre; Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, 2 gün önce sokağa çıkma yasağı kapsamına dahil edilen Melik Ahmet, Gazi ve Turistik caddeleri arkasında kalan bölgede terör örgütü mensuplarının çukur ve barikat oluşturdukları, bu barikatları tuzakladıkları, bölgede yaşayan vatandaşları zorla evlerinden çıkarıp, evlerin duvarlarını kırarak geçit yaptıkları şeklinde bilgiler edinilmesi üzerine, bu bölgeye operasyon düzenlendi.


Operasyon sonucu, terör örgütü mensuplarınca kazılmış 27 çukur kapatıldı, bunlardan el yapımı bombayla tuzaklanan 7 çukurda kontrollü olarak patlatma yapıldı.

PKK'NIN CEPHANELİĞİ PATLATILDI

Güvenliği sağlanan bölgedeki Sülüklü, Dörtler ve Taşkıran Sokaklarda terör örgütü üyelerince kullanıldığı belirlenen evlerde yürütülen arama tarama sonucu, 1 zagros marka zırh delici, 3 biksi, 45 kalaşnikof marka silah ve bunlara ait 215 şarjör, 2 kanas marka silah ve buna ait 4 şarjör ve 5 de M16 marka uzun namlulu ile 2 adet M4 marka otomatik silah ve bunlara ait 3 şarjör ele geçirildi.


Ele geçirilenler arasında, 1 tek kırma tüfek, 9 roket atar silahı, 1 RPG7 roketatar, 129 anti tank roketatar mühimmatı, 141 anti personel roketatar mühimmatı, 235 roketatar sevk motoru, 126 el bombası, 16 metal profile hazırlanmış el yapımı patlayıcı (EYP), 26 pim bloku olmayan el bombası gövdesi ve 44 el bombası fünye grubu da yer aldı.


CEPHANELİKTEN KAHVE MAKİNESİ ÇIKTI

Öte yandan uzun namlulu silaha ait 4470, av tüfeğine ait 8 ve çok sayıda uzun namlulu silaha ait fişek ile plastik bidonlara hazırlanmış 13 el yapımı patlayıcı (EYP), bomba yapımında kullanılan; 250 kilogram toz madde, 2 çuval kimyasal madde, 67 boş metal profil, 195 kilogram hidrojen peroksit, 3 ton amonyum nitrat, akü, elektrik kablosu, bidon, pil ve silikon ile patlayıcıların kimyasallarını karıştırmak için kullanılan 2 kahve makinesi gibi çok sayıda malzeme de aramalarda ele geçirildi.


SIVI YAĞ, KONSERVE, BATTANİYE...

Operasyonda 3 telsiz, 21 kütüklük, 1 kutu torpil, 2 branda, çok sayıda sağlık malzemesi ile çok sayıda gaz maskesi, battaniye, giysi, sıvı yağ, konserve yiyecek ve benzeri yaşam malzemelerine de el konulduğu bildirildi.


SPOR SALONUNU DOLDURDU

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, bölücü terör örgütü PKK'ya vurulan büyük darbeyle ele geçirilen mühimmatları basına gösterebilmek için emniyet sınırlarında bulunan spor salonunu kullandı.

"Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü olarak halkımızın huzur ve güvenliğinin temini için terör örgütü mensuplarına yönelik çalışmalarımız kararlılıkla sürecektir" ifadelerine yer verilen açıklamada, bölgedeki arama tarama faaliyetlerinin de sürdürüleceği kaydedildi.





Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Melik Ahmet Güncel Haberler

500

Yorumlar (113)

Kendini Vuran Adam:

Bunlar hafif silahlar :) Masum halkın sapanları :) Devlet neden silahla mücadele ediyor anlayamıyorum :D Onlar zırh delici ile ateş etsin, bizde onlara gülmü atalım ? Selocan ve ibibikleri ne bu dunyada ne ahirette yatacak yeriniz yok. Kürtlere en çok zarar veren bu hdpkk ve ermeni kökenli pokemonlardır. Bunlar Kürt halkının refahına değil, cahil kürtlerin beyinlerini yıkayarak, Türkiyeyi zayıf düşürmek, kardeşi kardeşe kırdırmak ve büyük ermenistan idealini gerçekleştimek istemektedir. Uyanın!!

123
1
yanıtYanıtla
saim:

hepsi oyuncak devlet abartıyor

6
44
yanıtYanıtla
Osmanlı torunu:

He tamam he oyuncak silahtan anlamasak

yanıt2
yanıt0
Alicii:

Farelerden kurtulmak için laamları kurutmak lazım

44
2
yanıtYanıtla
Gaziantepli:

Bu silahlari türkmen dagina gönderin türkmen kardeslerimizin ihriyaci var... Yoksa pkk orayada yayilir....

39
7
yanıtYanıtla
Renas gever Mobil-IOS:

Diyelim oradaki savascilarin hepsini oldurdunuz ! Sorun cozulecekmi? Birazcik akliniz varsa, iyi dusunun pkk simdilik cok ama cok daha guclenmistir. Sadece irak, suriye ve iranda yuz bini asan gerilasi var. Hergun yeni katilimlar oluyor, 4 parcadaki destekleyicilerini hesaplayin kaos ve ic savas kapida degilmi?

5
37
yanıtYanıtla
Name:

Diyelim ki orda ki sozde savascilarinizi öldürmedik !!! Sorun cozulecek mi peki ? Sen hangi ulkede gördün? Vatana Devlete askere polise silah cekenin cezasiz kaldigini ? 7 cihandaki tüm gerillalarinizi çağırın! Bir karis toprak alamazlar TR den ... Bu da Boyle Biline !

yanıt30
yanıt5
Murattt:

Pkk hepsi cehenneme gitsin . . . . . . pişler

34
4
yanıtYanıtla
AYŞE:

YALAN-BU MİTİN DEPOSU-ACİL BAŞKANLİK İÇİN MİLYETÇİLİK BİR OYÜNU

6
29
yanıtYanıtla
yozgatlı:

Niye sen mit deposundamı gorevlisin ... Yoksa vatan hainleri sınıfındamı...

yanıt9
yanıt1
Tüm 113 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title