Haberler

Sur'da Boşaltılan Tarihi Evlere Defineciler Dadandı

Güncelleme:

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri merkez Sur İlçesi'nde düzenlediği operasyonda M.Ö., 3000 yıllarına ait mozaik eser ele geçirdi. Tarihi evlerde define haritası bulan polis, fırsatçıların yakalanması için parmak izi incelemesi yaptı.

GEÇİTLER KAPATILDI

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde çatışmalar dün de devam etti. Asker ve polisin 2 kilometrelik alanda PKK'lılara yönelik yürüttüğü operasyonlarda sokak başlarına geçici karakollar kurulduğu öğrenildi. PKK'lıların evlerin duvarlarını kırarak oluşturdukları geçitleri kapatan güvenlik güçleri, olası saldırıları önlemek için kulübelerde 3'erli olarak nöbet tutuyor.

AİLE HEKİMLİKLERİ POLİS KARAKOLUNA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Hendeklerin yeniden kazılmasını önlemek için Alipaşa Aile Hekimliği ile Bağlar İlçesi'nde 1, 2 ve 3 No'lu Aile Hekimlikleri'nin polis karakoluna dönüştürülmesine karar verildi.

TARİHİ EVLERE DEFİNECİLER DADANDI

Bu arada, Sur'da 11 Aralık'ta verilen 17 saatlik arada ilçeye girerek kenar mahallelerdeki boşaltılan tarihi evlere yerleşen definecilerin kazı yaptığı belirlendi. Bazı evlerde define haritası bulan polis, fırsatçıların yakalanması için parmak izi incelemesi yaptı.


5 BİN YILLIK MOZAİK

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde M.Ö 3000'li yıllara ait olduğu değerlendirilen mozaik ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince tarihi eser, sigara ve elektronik eşya kaçakçılığına yönelik 3 operasyon düzenlendiği bildirildi.

Terör örgütü PKK'ya finansman desteği amacıyla yasal olmayan yollardan getirilen kaçak sigaraların Sur ilçesindeki kapalı alanda depolandığının tespit edildiği kaydedilen açıklamada, düzenlenen operasyonda 61 bin 500 paket kaçak sigara bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, arama tarama çalışmalarında Sur ilçesinde M.Ö 3000'li yıllara ait olduğu değerlendirilen mozaik ele geçirildiği aktarılarak, şu bilgilere yer verildi:

"Ayrıca, 1 Şubat'ta Kayapınar ilçesi Barış Mahallesi'nde güvenlik güçlerinin yaptığı aramada poşetler içinde 400 kaçak cep telefonu ve bu telefonlara ait 393 cep telefonu bataryası ele geçirilmiş, konuyla ilgili 2 şahıs gözaltına alınmıştır. Operasyonlarla ilgili adli tahkikatlar devam ediyor. Halkımızın huzur ve güvenliğinin temini için kaçakçılık yapan şahıs ve organizasyonlara yönelik çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir." (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Diyarbakır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (14)

.....?Mobil-IOS:

Yalanınıza halkı da ortak etinez kahrolası yönetim

11
29
yanıtYanıtla
ObjektifPerspektif000:

Gerçek şu ki pkk denilen kontrolsüz bir güç ve bu güçle çok yönlü etkin mücadele yapmayi beceremeyen bir devlet var..sorunun bu denli derinlesmesinin nedeni pasif halk ve yeteneksiz devlet adamlari.

10
23
yanıtYanıtla
ObjektifPerspektif000:

Senin findik ve ananevi aklinin alamayacağı mukkaddes bir fikir sahikasindayim lumpen alper...umarim tercih ettiğim kelimeleri anlamakta zorluk cekmezsin dijital kahraman.

yanıt2
yanıt0
simitci cocuk:

bu ne is sokagacikma yasagi var kimse girip cikamiyor, ama defineciler orda cok tuhaf bir sey degilmi.

19
5
yanıtYanıtla
mico:

Normaldır hızsizlik yüzde 90 hdpkk oy almis

13
3
yanıtYanıtla
DOĞU BATI:

Yazıklar olsun. İnsanların en zor durumlarından menfaat kazanmaya çalışanlara. Tefecilere, dolandırıcılara, hırsızlara. . .

14
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

RAHMETLİ VE AHMETLİ SADDAM HÜSEYİN BABA OLACAKTI ÇOKTAN ORALARA KİMYSAL TOZU HEDİYE EDECEKTİ MİLLET NE HALDE BU SEFER DEFİNECİLER BAŞA BELA SADDAMIN MEŞHUR TOZU DEMEKİ İŞE YARAMIŞ ZERDUŞLARIN EN KORKOLU İLAÇI SADDAMIN KİMYSALI SADDAM HENDEKLERE BOL KİMYSALA KAPATIRDI DUA EDEİN SADDAM YAŞAMIYOR YOKSA ZERDUŞLARA ÇOKTAN KİMYSAL HEDİYESİ GÖNDERMİŞTİ

8
6
yanıtYanıtla
363:

Lan Kim nasil calsin onlari? Kus ucurtmuyorsunuz . Garip öldürdügünüzle kalmazsiniz yagmada yaparsiniz hep. Tarihinize bakin. Osmanli hep yagmaladi. Nezaman yagmalayamadi ozaman yikildi

4
9
yanıtYanıtla
MesaiMobil-IOS:

Vurun darbeyi aslanlarım

3
6
yanıtYanıtla
Kıbrıslı kürt:

Diyarbakır halkı bu olayların sebebinin define olduğunu daha sonra ise kentsel dönüşüm rantı olduğunu konuşuyor du ta başından beri. Aha gerçek oldu

3
3
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title