Haberler

Sur'da Asker ile PKK'lılar Arasındaki Mesafe 250 Metreye Düştü

Güncelleme:

Çatışmaların yeniden şiddetlendiği Sur'da 2 okul arasında sıkışan teröristlere son darbeyi vurmaya hazırlanan güvenlik güçleri, mesafeyi 250 metreye kadar düşürdü.

Operasyonların devam ettiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çemberi her gün yavaş yavaş daraltan güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasındaki mesafe 250 metreye düştü.

PKK'lılar betonla çevreleyerek özel inşa ettikleri sığınak evini keskin nişancılarla koruma altına aldı. Sur ilçesindeki Süleyman Nazif İlkokulu ve Mardinkapı İlkoklu arasındaki bölgede mevzilenen PKK'lılar özel inşa ettikleri sığınak evini keskin nişancılarla koruma altına aldı. Militanlar, saklanılan bu alanı beton ile güçlendirdi. Evin çevresine de elektronik patlayıcılar döşedi.

LAĞIM KANALINDA ERZAK KORİDORU

Yenişafak'ın haberine göre; Kobani'de PKKlıları eğiten YPGlilerin de Diyarbakır'ın Sur ilçesinde güvenlik güçleriyle çatıştığı iddia edildi. Zaman zaman çatışma alanlarında siyah üniformalı kişilerin bulunduğu belirtilirken, teröristlerin miğfer kullanması dikkat çekti. Bölgede Suriye'nin Kobani bölgesinden gelen 5-7 keskin nişancının güvenlik güçlerine ateş açtığı belirtiliyor. Ele geçirilen malzemeler ise PKK'lı keskin nişancıların özel olarak eğitildiğini ortaya koyuyor. Daha iyi nişan almak için göz büyütücü damla kullanan teröristlerin, rüzgar mesafesini ölçen cihazlar kullanmaya başladıkları da belirtiliyor. HDPli belediyelerin genişlettiği lağım kanallarının ise erzak koridoru olduğu belirlendi.

İKİ OKUL ARASINA SIKIŞTILAR

Sur ilçesinde Süleyman Nazif İlkokulu ile Mardinkapı İlkokulu arasında kalan sokaklar, örgütün son çırpınışlarına sahne oluyor. Bu bölgede bir alana sıkışan militanlar, söz konusu bölgenin ortasında yer alan bir binayı sığınak olarak kullanıyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kobani Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (258)

Vatansever.:

Gebersin Vatan Hainleri . Pkk ya desdek veren il ve ilçelerde Zorunlu sürgün kararı olması gerekiyor. Pkk ya desdek veren herkez tek tek tespit edilip bu ülkeden sürgün ile gönderılmeleri lazım . . .

122
28
yanıtYanıtla
Kursun:

Gebertin fareleri

97
34
yanıtYanıtla
ZAZA:

TC VURUR TERÖRISTLER GEBERIR

77
6
yanıtYanıtla
ZAZA:

HAINLER GEBERECEKLER

59
18
yanıtYanıtla
ZAGROS:

BİZ PKKLİLERİN BABASIDA ASLIDA ERMENİDİR. YAŞASIN ETEK ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ VE LAĞIM FARELİĞİMİZ.

55
20
yanıtYanıtla
Kurdistanli:

Allah askerikahretsin

36
38
yanıtYanıtla
yasin:

Amin

yanıt3
yanıt18
hüseyin:

ALLAH sizin gibi teröristleri kahretsin inş.

yanıt1
yanıt0
Tar kalan:

Senin. Kansizimi

yanıt0
yanıt0
Talippppppp:

Aneyi de aminnnn

yanıt1
yanıt0
Tüm 258 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title