Haberler

Sur Belediyesi Bağıvar'da Halka Açık Toplandı

Güncelleme:

Diyarbakır merkez Sur İlçe Belediyesi, şeffaf yönetim ilkesi uyarınca açık toplantılarını sürdürüyor.

Bir süredir meclis toplantılarını halkla birlikte düzenlemeye başlayan merkez Sur ilçesinin HDP'li belediyesi, bu çerçevedeki toplantılar dizisini sürdürüyor. Sur Belediyesi'nin son meclis toplantısı, Bağıvar'da halka açık olarak düzenlendi. Toplantıya Sur Belediye Eş Başkan Vekili Azize Değer Kutlu ile İzzettin Candan, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, belediye birim müdürlükleri ve Bağıvar halkı katıldı.

Bir aylık mali hizmetlere ilişkin gelir ve gider tablosunun okunmasıyla başlayan toplantıda ilk olarak konuşan Sur Belediyesi Eş Başkan Vekili Azize Değer Kutlu her zaman halkla buluşacaklarını ve halka açık meclis toplantılarına devam edeceklerini belirtti.

Eş Başkan Vekili Azize Değer Kutlu, Bağıvar'da yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Değer Kutlu, "Çocuk oyun parkı için malzemelerimiz hazır durumda. Fakat yapılan taziye evinin çevre düzenlemesi bittikten sonra oyun parkını buraya kuracağız. Sadece çevre düzenlemesinin bitmesini bekliyoruz. İmar ile ilgilide biz her zaman şunu söylüyoruz, hazine arazisine, mera alanına, yeşil alana ev yapılmaması ile ilgili yerel yönetimler olarak da bunun yapılmaması gerektiğini söylüyoruz. Fakat vatandaşlarımız bazen bunu yapıyor. Ve bu da burada yaşayan insanlara zarar veriyor. Ev yapmak isteyen ve arazisi olan vatandaşımız belediyeye gelir İmar Müdürlüğümüz ile görüşür ve bu konuda yardım alabilir. Birkaç prosedür vardır, onları yerine getirir ve gelir evini yapar. Ama hiç belediyeye haber vermeden bir ev yapıldığı zaman yarın öbür gün o ev de doğabilecek bir hasar ile biz insanen de vicdanen de bu sorumluluğun altından kalkamayız. O yüzden ısrarla diyoruz belediyenin bilgisi olmadan ev yapılmasın. Yoksa biz insanımız ticaret yapmasın, barınacak bir evi olmasın demiyoruz. Bu durum hizmet alanında da sıkıntı yaşatıyor. Mesela köyün bin metre beş yüz metre ilerisinde ev yapılıyor. Projesiz ev yapıldığı için siz buraya kanalizasyon götüremiyorsunuz, buraya hizmet götüremiyorsunuz. Çünkü bu proje kapsamında olmadığı için DİSKİ de bu çalışmayı yürütemiyor. Ve ne oluyor oraya hizmet götürülemiyor. Oraya hizmet gitmediği zaman da haklı olarak vatandaş geliyor, benim kanalizasyonum yok, benim suyum yok diyor. Bunların yaşanmaması adına biz diyoruz ki projeli yerlerde evlerini yapsınlar ama belediyenin bilgisi dâhilinde olsun. Ve biz her zaman diyoruz, belediye sizindir, her zaman gelebilirsiniz, paylaşabilirsiniz. Biz de mümkün olduğunca olması gereken ne varsa yaparız" dedi.

Bağıvar Mahallesi'nde yaşayan halkın beklenti ve taleplerini dinleyip eksiklikleri gidermek üzere burada olduklarını belirten Değer Kutlu, ardından sözü halka bıraktı. Söz alan yurttaşlardan biri, meclis toplantısını Bağıvar'da yaptıkları için teşekkür ederek, mahallede yaşanan sıkıntılara değindi. Köy olarak yeni yapılanma içerisinde olduklarını ve bu süreçte belediyeden beklentilerinin çok olacağını dile getirerek şunlara değindi:

"Şu anda Bağıvar'da çocuk oyun alanına ihtiyaç duyuyoruz. Kanalizasyon ve kilitli taş sıkıntıları vardı ama şu anda bu yönde çalışmalar devam ediyor. Bizim isteğimiz bu çalışmaların hızlanmasıdır. Ayrıca sizden, bu toplantıları sık sık yapmanız ve halkın iradesinin, halkın düşüncelerinin meclise ve belediyeye sunulması daha iyi olur. Bu şekilde yapılan hizmetlerden haberdar oluruz ve çalışmalarınızı takip ederiz"

Yurttaşların konuşmalarının ardından söz alan Konuşmaların ardından vatandaşlarla sohbet eden Eş Başkan Vekilleri, katılımlarından dolayı vatandaşlara teşekkür ederek oradan ayrıldı.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Sur Belediyesi Bağıvar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title