Haberler

Suphi Nejat Ağırnaslı Kadıköy'de Anıldı

Güncelleme:

Kobani'de 7 Ekim'de IŞİD'e karşı savaşırken hayatını kaybeden Suphi Nejat Ağırnaslı, parti meclisi üyesi olduğu ESP tarafından Kadıköy'de düzenlenen yürüyüşle anıldı.

Kobani'de 7 Ekim'de IŞİD'e karşı savaşırken hayatını kaybeden Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi, sosyolog ve çevirmen 30 yaşındaki Suphi Nejat Ağırnaslı, parti meclisi üyesi olduğu ESP tarafından Kadıköy'de düzenlenen yürüyüşle anıldı. Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda toplanan yaklaşık bin kişilik grup, 'Rojava devrimi onurumuzdur, ölümüne savunacağız yazılı pankartlar taşırken, ' Kobani IŞİD'e mezar olacak, ' Kobani'de savaşan kadınlara bin selam ve 'Suphi Nejat ölmez, Kobani düşmez şeklinde sloganlar attı. Buradan sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçen grup, Kadıköy İskele Meydanı'na kadar yürüdü. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüşe, Ağırnaslı'nın annesi Nuran Ağırnaslı ve babası Hikmet Acun da katıldı. İskele Meydanı'nda yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından anne ve baba bir konuşma yaptı. Anne Nuran Ağırnaslı, oğlu için bir şarkı da söyledi. Anma töreninde konuşan ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy da, "Onun bütün sıfatları devrimci kimliğine tabidir. O bir devrimciydi, bir komünistti. O bütün eylemlerde en öndeydi. Kobani'de bu zulüm ve soykırım devam ettikçe, daha nice Suphi'ler Kobani denizine akacak. Bu akışı engelleyemeyeceksiniz. Asla unutmayacağız, asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Tören, üniversiteden arkadaşlarının, Suphi Nejat Ağırnaslı'nın ailesine, arkadaşlarına ve dostlarına bıraktığı mesajı okumasıyla sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kadıköy Rojava Kobani Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title