Haberler

Süphan Dağı'na 15 Temmuz Tırmanışı

TÜRKİYE'nin çeşitli illerinden gelen 13'ü kadın 63 dağcı, Bitlis'in Adilcevaz İlçesi'ndeki Süphan Dağı'na 15 Temmuz Şehitlerini Anma tırmanışına başladı.

TÜRKİYE'nin çeşitli illerinden gelen 13'ü kadın 63 dağcı, Bitlis'in Adilcevaz İlçesi'ndeki Süphan Dağı'na 15 Temmuz Şehitlerini Anma tırmanışına başladı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından 15 Temmuz şehitlerini anmak amacıyla düzenlenen tırmanışa katılan dağcılar, Süphan Doğa Sporları Derneği (SUPHANDOSD) Kulübü Başkan Yardımcısı Sedat Kaplancı öncülüğünde, ilçeye 13 Kilometre uzaklıkta bulunan Yıldız Köyünden Süphan Dağı'nın 2 bin 850 metresinde bulunan kamp alanına hareket etti. Kamp alanındaki etkinliğe Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman ve Belediye Başkanı Necati Gürsoy'da katıldı. Dağcılar, 15 Temmuz gecesi 02.00'de yaklaşık 7 saatlik yürüyüşle 4 bin 58 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı'nın zirvesine ulaşarak burada 15 Temmuz Şehitlerini anacak. Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, Süphan Dağı'nda demokrasi ateşinin yakılacağını da belirterek şöyle konuştu:

"15 Temmuz'un yıl dönümünü anma etkinlikleri kapsamında ülke çapında 15 zirveye 15 tırmanış düzenlenecek. Bu nedenle Süphan Dağı'na da zirve tırmanışı yapılacak. İnşallah bu akşam hava karardığında ise Süphan Dağı'nın ortalarında 15 Temmuz Demokrasi ateşini yakacağız. Ardından dağcı arkadaşlarımız bu geceyi burada konaklayıp yarında Süphan Dağı'na zirve yapacaklar. Bu vesileyle bu organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyorum ve 15 Temmuz şehitlerini rahmetle anıyorum."

- Adilcevazbitlis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Dağcılık Federasyonu Arif Karaman Adilcevaz Bitlis Politika Güncel Haberler

title