Haberler

Süphan Dağı Kültür ve Spor Şenlikleri

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde düzenlenen, "Süphan Dağı Kültür ve Spor Şenlikleri" kapsamında Süphan Dağı'nda 2 bin 500 metre rakımda çatır kent kuruldu.

Van Gölü Su Sporları etkinliklerinin ardından Adilcevaz Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan araçlarla 4 bin 58 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı'nın 2 bin 500 rakımına kurulan çadır kente hareket edildi.

Çadır kentte bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Adilcevaz Belediyesi ve Kaymakamlığı tarafından ilki organize edilen "Süphan Dağı Kültür ve Spor Şenlikleri"nin muhteşem bir tanıtıma vesile olduğunu söyledi.

Misafirlerin Adilcevaz'da turizmin her yönünü bulduğunu ifade eden Demiröz, "Van Gölü içerisinde su kayağı tesisi bölgenin en önemli turizm atağıdır. Ayrıca göl içerisinde istediğiniz sporları yapma imkanına sahipsiniz. Plaj futbolu Adilcevaz etabı gene burada yapılıyor. Hepsinden önemlisi Süphan Dağı'nın 2 bin 500 metresine araçlarla çıkma imkanına sahip olduk. Burada kurulan çadır kentte vatandaşlarımız gece konaklayacaklar ve 130 kişilik bir dağcı ekibi Süphan Dağı'na zirve tırmanışı yapacak. Bizim üzerimize düşen bu festivali geliştirmek ve ilçenin turizm potansiyelini zirveye taşımaktır." dedi.

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu ise Bitlis'e yakışır bir program düzenlediklerini belirterek, "Adilcevaz tarihiyle, doğasıyla, turizmiyle bölgenin parlayan yıldızı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. SUKAY Parkı, Van Gölü Su Sporları, Süphan Dağı ve bir çok etkinlikle festivalimiz renkli görüntülere sahne oluyor. Dağcı ekipleri Süphan Dağı'nda zirve tırmanışı yapacak. Deniz severler belediye plajında Van gölünün keyfini sürecekler. Çok güzel bir etkinliklik oldu. Bu tür programların sayısını artırarak ilçelerimizin tanıtımını daha fazla yapacağız." diye konuştu.

Programa Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, AK Parti İl Başkanı Nesrullah Tanglay, Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) ve EREN Holding Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Ahmet Eren, BETAV yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Adilcevaz Ak Parti Van Gölü Bitlis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title