Haberler

    Süpermarket İşi Tablet!

    Ülkemizde Çin malı sayısız tablet cirit atarken, yurt dışında çok daha farklı bir durum söz konusu. Örneğin İngiliz süpermarketler zinciei Tesco bile, kendi markasıyla tablet üretiyor. Bir süre önce Hudl isimli ilk tabletini piyasaya süren Tesco, şimdi de tabletin ikinci nesliyle, yani Hudl 2 ile karşımızda.

    Tesco, Hudl2 tabletinin tanıtımını gerçekleştirdi ve şu anda bu tabletin asıl Hudl tablete göre nasıl özelliklere sahip olduğu biliniyor. Hudl2, bariz bir şekilde daha büyük olan 8.3 inçlik ekranına rağmen genişlik ve kalınlık konusunda bir kazanç sağlamayı başarıyor. Daha uzun olan boyu sayesinde, eklenen fazladan pikseller için yer kazanılmış durumda. Ayrıca Hudl tabletin sahip olduğu kalın kenarlardan da kurtulmuş olan Hudl2 çok daha zarif bir görünüme sahip durumda.

    Hudl'ın görüntüsü, ucuz giriş seviye tabletlerine benzerken, Hudl2'nin yaydığı his daha çok orta seviye tabletleri andırıyor ve tabletin görüntüsü, Google veya ASUS gibi daha köklü firmaların tabletleri ile karşılaştırabilecek şekilde. Artık tabletin sahip olduğu her nokta, bir kez daha işlenmiş ve çok daha temiz bir durumda.

    Ayrıca bu yeni görüntünün altında yatan donanımın hemen her özelliği de Tesco'nun verdiği söze uygun bir şekilde geliştirilmiş durumda. Daha hızlı bir işlemci, iki kat RAM, daha iyi kameralar bu gelişimin sadece başlangıcını işaret ediyor. Ekranın çözünürlük yeteneği de yeni boyutuna uygun olacak şekilde arttırılmış durumda. İlk örneğine göre 410 gr daha ağır olan Hudl2, bu fazla yükü hissettirmemek konusunda da oldukça iyi bir yeteneği sahip. Yeni boyutları nedeniyle dikey halinde tek elle rahatlıkla kullanılabilen tablet, yata konumdayken de çift elle oldukça rahat bir şekilde kullanılabilmekte.

    Tablet hakkında daha fazla bilgi, haberimizin ikinci sayfasında...

    İlk Hudl'ın aileler tarafından çok fazla kullanılmasının da etkisi ile Hudl2'nin ara yüzü pek çok aile kontrolü öğesi içermekte. 7 farklı kullanıcı profili oluşturabiliyorsunuz ve çocuklarınızın hafta içi veya hafta sonu günlerinde ne kadar süre ile tableti kullanabileceklerini, veya internet üzerinde hangi sitelere veya hangi uygulamalara erişim izinleri olduğunu ayarlayabiliyorsunuz.

    Tesco'nun hizmetlerinin Hudl2 ile beraber çalışma performansları da artmış durumda. Standart bir menünün yanı sıra, Google Now benzeri, gerçek zamanlı bilgiler sunan kart görüntüsü seçeneği de bulunmakta. Ayrıca bu üründe Tesco'nun blinkbox özellikleri de bulunmakta.

    Ayrıca, Hudl2 ile beraber kullanıcılara daha fazla kişiselleştirme imkanı tanınmakta. Sunulan renk seçeneği iki katına çıkartılarak 8'e ulaştırılmış durumda. Ayrıca pek çok kılıf ve aksesuar ile de daha fazla görünüş imkanı yaratılmış olmakla beraber, çok parlak olan bazı yeni tonlar da bulunmakta. Bu tonların parlaklığı ise, onları sevmenize yada nefret etmenize sebep olabilecek güzellikteler...

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Çin Halk Cumhuriyeti Google Tesco Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title