Haberler

'Süper Vali' de Paralel Kumpas Mağduru

Güncelleme:

HrantDink'e yönelik suikastın ardından Trabzon'a, Erdoğan'ın ilk milletvekili adayı olacağı seçim öncesi Siirt'e, Fakıbaba'nın Erdoğan'a rağmen belediye başkanlığını kazandığı Şanlıurfa'ya vali olarak atanan Nuri Okutan'ın da 'Paralel Kumpas' mağduru olduğu ve bunun sonucunda merkeze alındığı anlaşıldı.

Şanlıurfa'da, valilik yaptığı esnada hakkındaki bazı iddialar nedeniyle merkeze alınan Nuri Okutan'ın da paralel yapı mağduru olduğu ve bu durumun yakın koruması Ali İhsan Özbek'in ifadeleri ve telefon dinlemeleri ile ortaya çıktığı öğrenildi.

Danıştay ve Yargıtay'da Okutan hakkındaki iddiaların "uydurma" ve "kurgu" olduğu ve bunun bizzat korumasının görüşmeleri dinlenerek tezgâhlandığı anlaşıldı.

Usulsüz olarak ruhsat bağışı topladığı gerekçesiyle hakkında dava açılan Okutan ve koruması Ali İhsan Özbek ile birlikte 'çıkar amaçlı hareket ettikleri' iddia edilen dosya temelden çöktü. Vali Okutan'ın 2011'de merkeze alınmasına gerekçe olarak söylediği, "beni istemeyen bir yapının oyunu" sözü dört yıl sonra anlaşılırken, kumpasın ise 'imam' aracılığıyla cemaatten gelen taleplerin karşılanmaması üzerine kurulduğu öğrenildi.

GERÇEKLER SON URFA OPERASYONU İLE NETLEŞTİ!

Geçtiğimiz günlerde, Şanlıurfa'da yapılan "yasadışı dinleme" operasyonunda birçok kişinin telefon numaralarının başka isimler ve alakasız suç isnatlarına dayanılarak dinlendiği, bu dinlemelerin yasadışı olduğunun anlaşılmasına rağmen, dinlemenin bir süre daha devam ettiği, hatta bazı dinleme sürelerinin yeni mahkeme kararları ile tekrar uzatıldığı ortaya çıkmıştı. Yürütülen bu soruşturma kapsamında yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı. Dönemin emniyet personeli 17 Aralık Operasyonu ile deşifre olması üzerine söz konusu kayıtları geceleri yaktı. Ancak paralelci polisler, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndaki (TİB) kayıtları hesaba katmadı. Yapılan yasadışı dinlemeler tüm yönleriyle önce İçişleri Bakanlığı müfettişleri daha sonra da savcılığa ulaştı.

KORUMANIN İFADESİ GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

Kendi telefon numarası bir suçluya aitmiş gibi rapor düzenlenerek dinlenen valinin koruması Ali İhsan Özbek, mahkemede yaptığı savunmada Vali Okutan'a kumpas kurulması için dinlendiğini ifade etti. "Bir valinin yakın korumasının dinlenmesi demek, aslında o valinin dinlenmesi anlamına gelir. Çünkü Vali tüm görüşmelerini yakın korumasının telefonuyla yapar" şeklinde savunma yapan Özbek, Nuri Okutan'ın cemaat imamlarının arsa, cemaatçi polislere maaş ödülü, okul yeri tahsisi, SODES Projelerinde kendilerinin kurduğu derneklerin desteklenmesi gibi taleplerini reddettiğini ve önceki Valilik dönemlerinde de bu yapıya mukavemet gösterdiği için hedef haline geldiğini belirtti. Özbek, paralel polislerden şikayetçi olduğunu da sözlerine ekledi.

'BENİ İSTEMEYEN BİR YAPI' DEMİŞTİ

Vali Nuri Okutan'ın Şanlıurfa'da görev yaptığı süre içerisinde silah ruhsatlarında usulsüz para toplattığı iddiasıyla gelen bir şikayet dilekçesi önce polis fezlekesine, sonra iddianameye sonra da savcının mütalaasına dönüşmüştü. Bu sebeple merkeze atanan Vali Okutan, "beni istemeyen bir yapının oyunu" demişse de kimseyi kendisine inandıramamıştı. Ancak son yasadışı dinleme operasyonuyla Okutan'ın da koruması üzerinden dinlendiği ortaya çıktı.

NURİ OKUTAN KİMDİR?

Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekili olarak meclise ilk girdiği dönemde iptal edilen seçimlerde ve yenilenen seçimlerde Siirt Valiliği yaptı. Öte yandan ilk günden bu yana hiç gündemden düşmeyen ve en son Cizre Emniyet Müdürünün tutuklandığı "Hrant Dink Cinayeti" ve Trabzon'daki bir takım cinayetler sonrası bir ara kararname ile Trabzon Valiliğine atandı. Trabzon'dan sonra ise Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat karşı çıktığı ve buna rağmen belediye seçimlerini Fakıbaba'nın kazanması üzerine Şanlıurfa'ya atandı. İşte bu kritik şehirlere atanması ve önemli projeleri nedeniyle Merhum Recep Yazıcıoğlu'ya benzetilen ve Süper Vali olarak da bilinen Nuri Okutan, gittiği her ilde olduğu gibi Şanlıurfa'da da cemaat imamının taleplerini karşılamadı. Ayrıca bu yapıyı karıştıkları illegal işlerle birlikte deşifre ederek Ankara'ya bildirdi. Cemaatin derin yapısına yönelik bir hamle bekleyen Okutan, biranda İçişleri Bakanlığı müfettişlerince bir sürü iddia ile hakkında 7-8 klasörden oluşaniddialarla karşı karşıya kaldı. Danıştay tüm bunların asılsız olduğuna hükmetti. Ancak yine boş durmayan paralel yapı, dosyasının kamuoyunda "paralel daire" olarak bilinen bir Yargıtay dairesine düşmesini de sağladı.

Merkeze alındığı 2011 yılından bu yana dört yıldır suskunluğunu koruyan Vali Okutan, paralel yapı hakkında şikayetçi olmak amacıyla yargıya başvurduktan sonra kamuoyuna yönelik açıklama yapacağını belirtti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Nuri Okutan Hrant Dink Trabzon Yerel Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

Nuri okutanmobilWeb@haberler.com:

Bi kere paralel yapıdan şikayet edenler ve mağdur ayaklarına yatanlar paralel yapı ile kol kola gezen içli dışı olanlar .Vakti zamanında bu şikayet ettiği yapı ile içli dışı idi bu bu bürokrat eskisi.Şimdi de Mhp yi kandırmış.

0
0
yanıtYanıtla
ahmetmobilWeb@haberler.com:

Gercekten buyuk bir insan.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title