Haberler

Sunullah Arısoy Unutulmadı: Şairin Adına Düzenlenen Ödülün Sahibi Hakan Cem Oldu

Şair ve dilci M. Sunullah Arısoy adına düzenlenen şiir ödülünü bu yıl Hakan Cem kazandı.

Şair ve dilci M. Sunullah Arısoy adına düzenlenen şiir ödülünü bu yıl Hakan Cem kazandı.

Kuşadası Belediyesi'nin katkılarıyla Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı (KEGEV) tarafından düzenlenen M. Sunullah Arısoy 2014 Şiir Ödülü "Ölüler İçin Kılavuz" adlı dosyasıyla Hakan Cem'in oldu. Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilen M. Sunullah Arısoy 2014 Şiir Ödül Töreni'ne Kaymakam Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Büyükdağ, Belediye Meclis Üyeleri Canan İnanç Zehra Arıcı Can, CHP Kadın Kolları Başkanı Diclehan Doyurur, seçici kuruldan Hidayet Karakuş, Ayten Mutlu ve Halim Yazıcı'nın yanı sıra kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Yaşamının son yıllarını Kuşadası'nda geçiren ve ölümünden sonra kendisine ait 8 bin kitabın, eşi Ülkü Arısoy tarafından Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı'na bağışlanmasıyla vakıf bünyesinde adını taşıyan bir kütüphane açılan M. Sunullah Arısoy'un anısını yaşatmak amacıyla verilen ödüller gelecek yıllarda da sürdürülecek.

16. M. Sunullah Arısoy 2014 Şiir Ödül töreninde Zerrin Bağcıvan, M.Sunullah Arısoy'un "Sabrın Gülü" adlı şiirini okudu. Şiir'in ardından Seçici Kurul Adına konuşma yapan Halim Yazıcı "Sevgili insan, Türk dilinin ve şiirinin değerli ustası Sunullah Arısoy'un kıymetli adının yanına adımın yazıldığı tarih olan 2008'den bu yana Arısoy ailesinin bir bireyi olmaktan onur duyduğum 6 yıldan bu yana, kişilikleri, şiirleri, insan kimlikleriyle bu denli örtüşen iki şiir yoldaşının, Hakan Cem'in ve Ömür Özçetin'in aynı yıl aynı ödüle adlarının yazılması bence şiir tanrısının kendiliğinden bir lütuftur. Bize düşen ise bu lütuf karşısında "Ölüler İçin Kılavuz' eşliğinde yenilsek de "Dendik Düşü' desek de denemeye devam etmek düş'lerimizi" dedi.

-BAŞKAN KAYALI SANATSEVERLERLE BİR ARAYA GELDİ-

Törende bir konuşma yapan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı da "KEGEV'in kuruluşunda, ilk defa Kuşadası'na özel bir okul yaptırdığımızda ve okulun yönetim kurulu üyeliğine seçildiğimde çok heyecanlanmıştım. Eğitim adına, Kuşadası adına bir şeyler yapmaya çalışıyorduk. Aynı şekilde belediye başkanı seçildiğimde de yine çok heyecanlandım. Çünkü Kuşadası'na bir şeyler katmak, kazandırmak istiyorum. Seçimler biteli 1 buçuk ay oldu ve meydanlarda biz slogan olsun diye "Dünya Kuşadası'nı Konuşacak' demedik. Hakikaten Kuşadası'nı dünyaya konuşturmak için çalışıyoruz. Belediye olarak bu konuda elimizden geleni yapıyoruz ve bunu tek başımıza değil sizlerinde desteğiyle gerçekleştireceğiz. Ben bu anlamlı etkinliği düzenlediği için vakfa çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu geleneksel hale getirdiğimiz etkinlik daha da üst seviyelerde devam edecektir" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Fatih Deniz Özer Sunullah Arısoy Kuşadası Kayalı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title