Haberler

Sunucu Israr Etti, Demirtaş "C.Başkanlığına Adayım" Dedi

Güncelleme:

HDP Eşbaşkanı Demirtaş, Habertürk'te katıldığı programda sunucu Erhan Çelik'in ısrarlı sorusu üzerine, Cumhurbaşkanlığına aday olacağını kabul etti.

Habertürk'te yayınlanan Basın Kulübü adlı programa katılan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'a, programın sunucusu Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Erhan Çelik üst üste "Size HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı diyebilir miyiz?" diye ısrar edince, Demirtaş aday olduğunu kabul ederek "Peki" dedi.



Haberler.com okuyucuları, Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanı adayı olacağını 6 gün önce öğrenmişti.

DEMİRTAŞ, ISRARA DAYANAMADI

Erhan Çelik'in sunduğu “Basın Kulübü Özel” programına katılan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş gündemdeki gelişmeleri masaya yatırdı. Çözüm süreci, konuşulan yasal zeminin ne anlama geldiği ve HDP'nin ne istediği üzerine Çelik'in sorularını yanıtlayan Demirtaş, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP'nin kimi aday çıkaracağı" ile ilgili açıkça yorum yapmak ve aday olduğunu açıklamak istemese de sunucu Çelik'in ısrarı üzerine aday olduğunu kabul etti ve seçilirse nasıl bir Cumhurbaşkanı olacağı hakkında detaylar verdi.

"GÖREVDEN KAÇMAM"

"HDP, Cumhurbaşkanı adayını ne zaman açıklayacak?" sorusuna, Demirtaş; "Bu haftasonu parti meclis toplantısında nihai kararımızı açıklayacağız. Beni bu konuda; Cumhurbaşkanlığı adaylığı meselesinde, özgürlükçü aday profilinde, bu ilkeleri savunabilecek kişi olarak görüyorlarsa, STK'lar, sendikalar ve dışarda bulunan platformlar ortak olarak ekseriyetle benim ismim üzerinde uzlaşı olarak benim ismimi söylüyorlarsa ben bu görevden kaçmam." dedikten sonra Çelik'in "Adayım diyorsunuz yani" sorusuna yeniden "Görevden kaçmam." diye cevap verdi.

DEMİRTAŞ GÜLEREK CEVAP VERDİ

Erhan Çelik'in "Ben buradan HDP'nin cumhurbaşkanı adayı olduğunuzu duyuruyorum" ifadesine gülerek "Peki" diyen Demirtaş, "Hepimiz için hayırlı olsun." diye dilekte bulundu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Selahattin Demirtaş Erhan Çelik Habertürk Medya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500

Yorumlar (141)

kütahyalı:

sen kimsin lan aday oluyorsun

113
132
yanıtYanıtla
ASÎL_KÜRTm@m.m:

Sen kimsin zübük Selahaddin bizim gurur duyduğumuz adayımız.ne çalıyor ne caldiriyor

yanıt0
yanıt0
abcabc@hotmail.com:

peki sen kimsin LAN....

yanıt0
yanıt0
vatandasndnhddh@hotmail.com:

fitne ve ihanet timsali zavalli biri, bunu bu derece ileri götürenler ve müsaade edenler hesap vermeli, yazik bu ülkeye ihanet bu denli ileri gitmemeliydi

yanıt0
yanıt0
İBO:

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'' I DESTEKLİYORUM, MEVCUT ADAYLARIN İÇİNDE KESİNLİKLE ONDAN DAHA İYİSİ YOKTUR.MEMLEKETE HAYIRLI OLSUN.

129
108
yanıtYanıtla
turkıyesrdrks@hotmail.com:

hangi memlekete hayırlı olsun?

yanıt0
yanıt0
NECATnecatkoksal@hotmail.com:

HADİ CANIM BAŞKA ÇANAKTAN YALAYIN. IRAK CUMHURBAŞKANI OLSUN O. BÖLÜCÜ NANKÖRLER.

yanıt0
yanıt0
Erckm@m.m:

dün türk bayragini indirenler, bugün türkiye cumhuriyetine c.başkani olma hayalini kuruyorlar, ne kadarda aci, ne kadarda dramatik..

88
106
yanıtYanıtla
istanbul/cardak:

gönder cocuklarını kandile. gariban kürt cocukları kandırıp PKK ya gönderiyorsunuzsizler kiralık hain fitnesiniz.kürtlerin temsilcisiyim diyor utanmaz şerefsiz senden ancak kürtlerin havlayan köpeyi olursun demirtaş.senden bir bk olmaz

80
94
yanıtYanıtla
KENAN:

RAHMETLi TURGUT ÖZAL DAN SONRA TÜRKIYE HALKLARI iCiN EN DEGERLi iSiMDiR. TÜRKiYENiN DEMOKRATiKLESMEK iCiN EN BÜYÜK DESTEK SAGLAYACAGINDAN UMUD EDiYORUM.SiMDiDEN HAYIRLI OLSUN SAYGILAR.

109
61
yanıtYanıtla
Tüm 141 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title