Haberler

Sungurlu Meslek Yüksekokulu Toplam Öğrenci Sayısı 1027 Oldu

Hitit Üniversitesi, Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, "Yeni kazananlarla birlikte öğrenci sayımız 1027'e ulaştı" dedi.

Karacif, "Açıklanan 2015 ÖSYS Yerleştirme sonuçlarına göre Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu tercih edilen bir Meslek Yüksekokulu olarak büyümeye ve gelişmeye devam etmektedir" diye konuştu.

Okul Müdürü Karacif; "2015 ÖSYS Yerleştirme sonuçlarına göre; Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu, bir Program dışında diğer tüm Programlarda yüzde 100 doluluk oranına ulaşmıştır. Bilgisayar Programcılığı (Normal Öğretim), Bilgisayar Programcılığı (İkinci Öğretim), Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Çocuk Gelişimi (Normal Öğretim), Çocuk Gelişimi (İkinci Öğretim), Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama, Dış Ticaret Programlarının kontenjanları tamamen dolmuştur. Sadece İşletme Yönetimi Programında 12 kontenjan boş kalmıştır. Buna göre genel olarak yüzde 96 seviyelerinde doluluk gerçekleşmiştir. Bu sonuçlara göre ilçemizden, ilimizden ve Yurdumuzun dört bir köşesinden toplam 311 öğrenci Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulunu tercih etmiştir. Doğru tercih yaptığını düşündüğümüz bu öğrencilerimizin kayıt işlemlerini tamamlamaları halinde, kayıtlı öğrencilerimizle birlikte Sungurlu Meslek Yüksekokulu toplam öğrenci mevcudu 1027 olacaktır. Böylece, 2013 yılında 750, 2014 yılında 900 olan öğrenci mevcudumuz bu yıl 1000 hedefini geçmiştir. Önümüzdeki yıllarda kampüs çalışmalarımızın tamamlanmasıyla daha da yüksek hedeflere ulaşılacaktır.

OKULUMUZU TERCİH EDEN ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM

2015-2016 Eğitim Öğretim yılında Ülkemizin dört bir köşesinden Üniversitemizi ve Sungurlu Meslek Yüksekokulunu tercih ederek Hitit Ailesi'ne yeni katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, aramıza hoş geldiniz diyoruz. 8 Bin yıllık tarihi bir geçmişe sahip olan ve tarihin hemen her diliminde çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan bu güzel ilimizde genç, dinamik, alanında uzmanlaşmış akademik personeli ve öğrenci odaklı eğitim anlayışıyla gelecek için büyük ümitler vaad eden Üniversitemizi tercih ettiğinizden dolayı teşekkür ediyoruz.

2016 ÖĞRETİM YILINDA ÖĞRENCİ SAYIMIZ ARTACAK

Kampüs çalışmalarının tamamlanmasıyla, yeni açmış olduğumuz Fizyoterapi, Sosyal Hizmetler, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programlarımıza gelecek yıl öğrenci alınması hedeflenmektedir. Açmış olduğumuz bu üç yeni program da istihdam odaklı ve tercih edilirliliği çok yüksek olan programlardır.

KAMPUS İNŞAATI DEVAM EDİYOR

27 Haziran 2014'te temeli atılan Sungurlu Meslek Yüksekokulu kampüs inşaatı kapsamında yapılan çalışmalar büyük bir hızla devam etmektedir. Kampüs birinci etap inşaat çalışmaları kapsamında 10279 m²'lik kapalı alana sahip projede yaklaşık %43'lük kısım tamamlanmış olup, 2016 yılında kampüs çalışmalarının birinci etabının tamamlanması hedeflenmektedir. Kampüs ikinci etap çalışmaları kapsamında spor salonu, kongre kültür merkezi ile kreş yer almakta olup, Sungurlulu hayırsever işadamlarının yapacakları destekler ile ikinci etap inşaat çalışmalarının da kısa sürede tamamlanması planlanmaktadır.

AKADEMİK KADROMUZ GÜÇLENİYOR

Birkaç yıl öncesine kadar kendi öğretim elemanı sayımızdan fazla olan Milli Eğitim Kurumlarındaki 10-12 civarında öğretmenimizin destekleri ile yürütülebilen eğitim öğretim çalışmaları bugün sayısı 18 olan Yüksekokulumuz öğretim elemanlarınca yürütülmektedir. Bazı öğretim elemanlarımız doktora eğitimine devam etmektedir. Öğretim elemanlarımız, eğitim öğretim faaliyetleri yanında, yoğun şekilde akademik çalışmalar da yaparak kendilerini geliştirmekte, Üniversitemizin ve Yüksekokulumuzun adını akademik camiada duyurmaktadır. Şu anda başvuru aşamasında olan dört akademik kadroya atama yapılması durumunda öğretim elemanı sayımız 22 olacaktır.

DESTEK OLAN HERKEZE TEŞEKKÜR EDERİZ

Yüksekokulumuzun bu gelişmeleri sağlamasında bizlerden desteklerini esirgemeyen sayın Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan başta olmak üzere, milletvekillerimize, yerel yöneticilerimize, Sungurlulu hayırsever işadamlarımıza, Üniversitemiz ve Yüksekokulumuz personeline, ilçemiz sivil toplum kuruluşlarına ve ilçemiz halkına, sesimizi duyuran ilimiz ve ilçemiz basınına teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hitit Üniversitesi Sungurlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title