Haberler

Sunexpress Genel Müdürü Albrecht Açıklaması

SunExpress Genel Müdürü Jaan Albrecht, son üç yılda sağlıklı ve güçlü bir büyüme içerisinde olduklarını belirterek, "Şirketimizin 25. yıl dönümünde 2014'ü rekor bir büyüme ile kapattık ve bu başarı doğrultusunda da satışlarda Türkiye'nin en büyük 40. şirketi olarak yerimizi aldık" dedi.

SunExpress Genel Müdürü Jaan Albrecht, son üç yılda sağlıklı ve güçlü bir büyüme içerisinde olduklarını belirterek, "Şirketimizin 25. yıl dönümünde 2014'ü rekor bir büyüme ile kapattık ve bu başarı doğrultusunda da satışlarda Türkiye'nin en büyük 40. şirketi olarak yerimizi aldık" dedi.

İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Albrecht, yılın ilk altı ayını önceki yılın aynı dönemine göre göre yüzde 18 artışla tamamladığını aktardı.

Albrecht, bu yılın ilk altı ayını başarılı bir şekilde tamamladıklarını ve 2015'i de 2013 ve 2014'te olduğu gibi rekor büyüme ve gelirle kapatmayı hedeflediklerini anlatarak, "Geçen şubat ayında açıkladığımız gibi 2015 hedeflerimiz 1,1 milyar avro gelir ve 8 milyondan fazla yolcu taşımak. Bulunduğumuz durum itibarıyla 2015 hedeflerimizi geçmeyi amaçlıyoruz. Son üç yılda sağlıklı ve güçlü bir büyüme içerisindeyiz. Şirketimizin 25. yıl dönümünde 2014'ü rekor bir büyüme ile kapattık ve bu başarı doğrultusunda da satışlarda Türkiye'nin en büyük 40. şirketi olarak yerimizi aldık" diye konuştu.

SkyTrax World Airline ödüllerine layık görülen SunExpress'in, vizyonu doğrultusunda doğru yolda ilerlediğini dile getiren Albrecht, "23 ülkeden 3 bin 300'den fazla çalışanımız ile hedeflerimize ulaşmak için çalışıyoruz. SkyTrax World Airline 2015 ödüllerine göre SunExpress dünyanın en iyi  havayolu kategorisinde üçüncü seçildi. Geçen yıl aynı kategoride 4'üncü sıradaydık. Her yıl yolcularımızın takdiri ile bir üst sıraya çıkmamız doğru yolda olduğumuzu gösteriyor" değerlendirmesini yaptı.

Albrecht, geçen yaz sezonunda, Antalya'dan 10, İzmir'den 5 yeni dış hat destinasyonuna uçuş başlatarak yeni hatlara odaklandıklarını vurgulayarak, "Bu yaz ise genel olarak uçtuğumuz pazarlardaki pozisyonumuzu güçlendirmeye yöneldik ama 2016 dış hatlar yaz sezonunun satışa açıldığını söyleyebilirim. Bu doğrultuda geçen yıla göre toplam frekansta yüzde 9'luk bir artışa denk gelen bin 237 ek frekans artışı gerçekleştirdik. Tabi bunun yanında bazı yeni hatlarımız da var. 2015 yaz sezonu için ağırlık verdiğimiz Bodrum ve Dalaman'dan yeni dış hatlarımız var; Bodrum - Zürih, Bodrum - Hamburg ve Dalaman - Zürih" ifadelerini kullandı.

"Antalya'ya tarifeli seferlerle en fazla turisti biz taşıyoruz"

SunExpress'in Akdeniz ve Ege bölgelerine tarifeli seferlerle en fazla turist taşıyan hava yolu olduğuna dikkati çeken Albrecht, şöyle konuştu:

"Antalya bizim merkezimiz ve buraya tarifeli seferlerle en fazla turisti biz taşıyoruz ve Antalya'yı yurt içinde ve yurt dışında tarifeli seferlerle en fazla noktaya biz bağlıyoruz. Şu anda Antalya'dan 17 ülkede 69 destinasyona ve Anadolu'da ise 9 noktaya uçuyoruz. Bunun yanı sıra 2012 yılında bir ilki gerçekleştirerek İzmir'i aktarma merkezimiz yaptık ve İzmir'den her yıl uçuş ağımızı genişletiyoruz. İzmir'i tarifeli seferlerle en fazla noktaya bağlayan havayolu SunExpress. İzmir'den 13 ülkede 35 destinasyona ve Anadolu'da da 13 noktaya uçuyoruz. İzmir'den Anadolu ile Avrupa arasında haftada bin 95 bağlantı veriyoruz."

Albrecht, geçen yıl liste fiyatı üzerinden yaklaşık 4 milyar 750 milyon dolar değerinde, 10'u opsiyonlu olmak üzere, 50 adet Boeing 737-800NG ve MAX uçak siparişi verdiklerini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Beş adet yepyeni Boeing 737-800NG'i filomuza katıldı. Bu yılın son uçağı ekim başında geldi. Önümüzdeki yıl 7 adet uçak daha filomuza katılacak. Daha düşük yakıt tüketimi, daha düşük bakım maliyeti, daha uzun menzil, daha az emisyon ve daha az gürültü gibi avantajları sunan Boeing 737-800 NG ve 737-8 MAX'ın teslimatı 2021'de tamamlanacak. Sky Interior ve SunExpress renklerine sahip yeni iç dizaynıyla uçaklarda kullanılan Z85 Dragonfly koltuklar da ince ve hafif yapısıyla daha fazla diz boşluğu yarattığı için yolcu konforunu arttıracak."

"Uzun menzilli A330 kalkışa hazır"

Eurowings ile SunExpress Almanya arasında bir anlaşma imzalandığını belirten Albecht, "Bütün hazırlıklarımız hızlı bir şekilde sürüyor. İlk uzun menzilli uçuşumuz kasım ayında gerçekleşecek. Bu operasyonda da SunExpress operasyon yönetimini üstlenirken Eurowings de bütün ticari yönetimi üstleniyor. İlk A330 ilk uzun menzilli uçuşunu 2 Kasım'da Küba'nın Varadero kentine gerçekleştirecek" bilgilerini de paylaştı.

Kaynak: AA / Güncel

Sunexpress Türkiye Antalya İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title