Haberler

Sunexpress Gazipaşa'ya İlk Uçuşunu Gerçekleştirdi

Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress, Gazipaşa Havalimanı'na uluslararası tarifeli ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress, Gazipaşa Havalimanı'na uluslararası tarifeli ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

SunExpress, Almanya'nın Frankfurt, Dusseldorf ve Leipzig/Halle kentlerinden Antalya Gazipaşa Havalimanı'na düzenleyeceği uluslararası tarifeli uçuşlarından ilkini, bu sabah Frankfurt'tan gerçekleştirdi. Yerel otoritelerin katılımıyla gerçekleştirilen ilk uçuş organizasyonunda, Frankfurt'tan gelen ilk tarifeli yolcular çiçeklerle karşılandı.

Gazipaşa Havalimanı'ndaki karşılama törenine katılan SunExpress Kurumsal İletişim & PR Türkiye Müdürü Serdar Alyamaç, "Gazipaşa Havalimanı'na tarifeli uluslararası uçuş gerçekleştiren ilk havayolu şirketi SunExpress, ilk yolcularını karşıladı. İlk uçuşta uçağımız full geldi. Bundan sonraki uçuşlarımız da aynı doğrultuda görünüyor. Bugün Gazipaşa Havalimanı'na uçuş düzenleyerek ne kadar doğru bir iş yaptığımız net bir şekilde ortaya çıktı" dedi.

YAZ SEZONUNDA SEFER SAYISI ARTACAK

Uçuşların başarılı şekilde devam etmesiyle ileriye yönelik planları doğrultusunda Gazipaşa Havalimanı'nın trafiğinin artacağına inandıklarını belirten Alyamaç, "Mevcut uçuş planımızda Gazipaşa Havalimanı'ndan haftada üç gün (salı-perşembe-cumartesi) Dusseldorf, iki gün (salı-perşembe) Frankfurt ve bir gün (salı) de Leipzig/Halle'ye uçuş gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki yaz için Türk Riviera'sı olarak bilinen bu önemli bölgenin turizm potansiyeli çerçevesinde uçuşları artırmayı planlıyoruz. Hem mevcut uçuş noktalarından olan frekans sayımızı artıracağız, hem de Gazipaşa'dan yeni destinasyonlar ekleyeceğiz" diye konuştu.

Alyamaç, "2010 yılında sadece iç hatlar için açılan ve 2011'de uluslararası uçuşlara da izin verilen Gazipaşa Havalimanı, Almanların yoğunlukta yaşadığı Alanya ve Side çevresine hitap ediyor. Turizm potansiyeli çok yüksek bir bölge ve biz bu uçuşlarımızda tur operatörleriyle beraber çalışıyoruz. Bu çerçevede hem bu potansiyeli değerlendirmek hem de bu bölgenin turistik gelişimine katkıda bulunmak istiyoruz" dedi.

Karşılama törenine katılan TAV Gazipaşa İşletme Koordinatörü Cengiz Aşıklı ise şöyle konuştu:

"TAV Havalimanları tarafından işletilen Gazipaşa Havalimanı'na, Alanya ve çevresi açısından büyük önem taşıyan direkt Almanya uçuşları, SunExpress'in bugünkü Frankfurt'tan gelen ilk seferiyle başlamış oldu. SunExpress'in ilk sefer yolcularını ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Tatilleri için özellikle Alanya ve çevresini tercih eden Alman vatandaşları ve gurbetçilerimiz ile yine burada evleri bulunan yerleşik Almanlar için kış ve yaz boyunca devamlılık gösterecek direkt uçuşlar son derece önemli."

SunExpress'in bugüne kadar havalimanına uçuş gerçekleştiren 10'uncu havayolu şirketi olduğunu aktaran Cengiz Aşıklı, "SunExpress ile birlikte Gazipaşa Havalimanı'ndan dış hatlarda karşılıklı direkt uçuşlarla 10 ülkede 16 noktaya ulaşılmış oldu. İlk seferle birlikte yeni destinasyonların SunExpress'e bölgemiz ve havalimanımıza hayırlı olmasını diliyoruz" dedi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Hava Yolları Sunexpress Frankfurt Gazipaşa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title