Haberler

Sümeyye Erdoğan, Belçika Protestosuna Katıldı

Güncelleme:

Belçika'da vekil Mahinur Özdemir'in Ermeni iddialarını tanımadığı gerekçesiyle partisinden ihraç edilmesi, KADEM tarafından organize edilen gösteriyle protesto edildi.

Belçika Parlamentosu Milletvekili Mahinur Özdemir'in 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını tanımadığı gerekçesiyle partisinden ihraç edilmesi, Kadın ve Demokrasi derneği (KADEM) tarafından organize edilen gösteriyle protesto edildi. Belçika'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde gerçekleşen eyleme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan da katıldı.

İSTANBUL BAŞKONSOLOGLUĞUNDA PROTESTO EDİLDİ

Belçika'da ilk başörtülü vekil olan Mahinur Özdemir, geçtiğimiz günlerde 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını tanımadığı gerekçesiyle partisinden ihraç edilmişti. Bu karar, bugün Kadın ve Demokrasi Derneği tarafından organize edilen ve AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları üyeleri başta olmak üzere çok sayıda STK'nın verdiği destekle Taksim Sıra Selviler'de bulunan Belçika'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto edildi.

SÜMEYYE ERDOĞAN'DA ORADAYDI

Protesto gösterisine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı ve KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan'ın yanı sıra AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, KADEM Başkanı Sare Aydın Yılmaz ve çok sayıda kadın katıldı.

"BU KABUL EDİLEMEZ"

"Dik dur eğilme, Türkiye seninle" şeklinde slogan atan kadınlar adına KADEM Başkanı Sare Aydın Yılmaz bir açıklama yaptı. Kararı protesto ettiklerini söyleyen Sare Aydın Yılmaz "Belçika Parlamentosunda milletvekili Mahinur Özdemir'in 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını tanımadığı gerekçesiyle Merkez Demokrat Hümanist partisinden ihraç edilmesinin kabul edilebilir hiçbir tarafı bulunmamaktadır. Hemen her fırsatta ifade özgürlüğünün temel özgürlük olduğunu belirten her platformda bunu Türkiye Karşısına çıkartan Avrupa'nın çelişkilerle dolu bu tavrı kendi ikiyüzlülüğünü net ortaya koymaktadır" dedi.

"VİCDANIN KABUL EDEMEYECEĞİ ŞEYLER VAR"

KADEM Başkanı Sare Aydın Yılmaz, Belçika'nın 20. yüzyılda Afrika'da Kongolulara yaptıklarını hatırlatarak "Kongolulara yapılan soykırım değildir de nedir? Kongolulara yapılanlar insan dimağının almayacağı, insanlık vicdanının kabul edemeyeceği eziyet ve soykırımlarla doludur" şeklinde konuştu.

Yılmaz, "Şu çok iyi bilinmelidir ki, muhteviyatında tarihi kini ve nefreti barındıran bireysel hak ve özgürlükleri hiçe sayarak, cezalandırılarak alınan bu kararı şiddetle kınıyoruz. Bu kararını Avrupa'da ve Belçika'da İslamofobi'nin bir tezahürü olmasından endişe duymakta ve bu kararın ivedilikle insan ve kadın onuruna yakışır bir şekilde düzeltilmesini ümit ediyor ve bekliyoruz. Her şartta Mahinur Özdemir'in yanında olacağımız tüm kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz" diye konuştu.

SÜMEYYE ERDOĞAN: HER FIRSATTA ÖZGÜRLÜK...

Daha sonra basın mensuplarının soruların cevaplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, "Avrupa'nın ortasında Belçika'da tamamen kendi emeğiyle, tırnaklarıyla kazıya kazıya bir yerlere gelmiş siyasetçinin, ifade özgürlüğü, düşünce özgürlüğü, hatta siyaset yapma özgürlüğü kısıtlanmıştır, gasp edilmiştir. Bunu da Türkiye'ye ve daha birçok tırnak içinde gelişmekte olan ülkeye, her fırsatta düşünce özgürlüğü, ifade özgürlüğü üzerinden ahkam kesen Avrupa yapmıştır. Bunu şiddetle, esefle kınıyoruz. Demokrasinin yanındayız, Mahinur Özdemir'in yanındayız" dedi.

"MESAJI VERDİK, GEREKENİ YAPTIK"

Basın açıklamasının ardından Sümeyye Erdoğan ve beraberindekiler konsolosluk önünden ayrılacağı sırada, Belçika'nın İstanbul Başkonsolosu Henri Vantieghem, konsolosluk kapısında belirdi. Başkonsolos Vantieghem Sümeyye Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat ve KADEM Başkanı Sare Aydın Yılmaz'ı görüşmek üzere konsolosluğa davet etti.

Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından Sümeyye Erdoğan ve beraberindekiler konsolosluktan ayrıldı. Erdoğan çıkışta basın mensuplarına görüşmeyi anlatarak, "Mesajımızı dile getirdik. Başkonsolos nazik bir şekilde kabul etti. Hem ilgili partiye, hem de Belçika devletine mesajımızı iletmelerini rica ettik. Kendileri de memnuniyetle ileteceklerini dile getirdi" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Aydın Yılmaz Belçika Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (84)

CAN DERSİMLİmobilWeb@haberler.com:

Ermeniler katledildi bunu turklerde cok iyi biliyor. Hadi biz yaptik diyecek yurek yok bari susun soytarilik yapmayin. dogu guneydoguda binlerce ermeni yerleskesi talan edildi mallarina el konuldu mezarlari dahi alt ust edildi. Dunya herseyi goruyor bunlarinkisi sov baska bisey degil

5
55
yanıtYanıtla
İŞE BAKmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

AB den nefret ediyorlar ama TÜRBANLARI FRANSIZ VERSAGE:)))

46
5
yanıtYanıtla
Kayserili bacımobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Helal sana güzel kardeşim

13
34
yanıtYanıtla
heey heymobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

protestoda nekadar yakismis cok tatli bir kiz

19
25
yanıtYanıtla
Türkiyeli Mobil-IOS:

Hahahaha bu Kadar'da olmaz dedirti. Hani polis jopu gaz Bombası yokmu? Senin babana ağzı bantlı ayakabi kutusu Gösteren vatandaş mahkemelere yargılanıyor. Baba'nın AKP sinde hiç bir milet vekilin soz hakî yok.

38
4
yanıtYanıtla
CUKUROVALI34mobilWeb@haberler.com:

Sumeyya seni kim protesto etsin devletten yatarak 62 bin lira maas aliyon yediginiz onca kul hakkini yetimin oksuzun hakkini nasil hesap vereceksiniz bakim babandan buyuk ALLAH var

30
11
yanıtYanıtla
reklamlar:

reklamları izledik

22
13
yanıtYanıtla
eee:

hani neden kimse gaz sıkmıyor . . Neden kimse joblamıyor. . . hem neden protesto ediyor babası sultan değil mi ona söylesin o halleder . . Van minit der sabrımızı test etmeyin derr. . .

20
12
yanıtYanıtla
vay vay:

sizler eylem nedir bilirmisiniz hak hukuk nedir bilirmisiniz şaşırdımmmmmmmmmmmmmm

28
3
yanıtYanıtla
YAVUS SELIMMobil-IOS:

BÜYÜK TÜRKIYE,BABASI NEDEN GITMEDI

29
2
yanıtYanıtla
Tüm 84 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title