Haberler

Sümeyye Erdoğan'a Hakaretten 4 Yıla Kadar Hapis İstemi

Güncelleme:

Sosyal medyadan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a hakaret ettiği iddia edilen şahıs hakkında 4 yıla kadar hapis cezası istendi.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da "OsmanCaydan" rumuzuyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a hakaret eden şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Basın Bürosu savcılarından Umut Tepe tarafından iddianame hazırlandı. İddianamede, şüphelinin ifadesinde, tweetleri kendisinin attığını kabul ettiği ancak pişman olduğunu söylediği belirtildi.

"CUMHURBAŞKANI VE AİLESİNE KARŞI HERHANGİ BİR HUSUMETİM YOKTUR"

Sarhoş olduğunu ve şehit haberleri nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu savunan şüphelinin, "Zaten twitter hesabımı kapattım. Cumhurbaşkanına ve ailesine yönelik herhangi bir husumetim yoktur. Yaptıklarımdan dolayı pişmanım" ifadelerine iddianamede yer verildi.

4 YIL HAPİS CEZASI İSTEMİ

Savcılık, şüpheli Osman Çaydan'ın "hakaret" suçunu zincirleme olarak alenen işlediği gerekçesiyle 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Şüpheli önümüzdeki aylarda Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Erdoğan ailesi avukatları tarafından Osman Çaydan hakkında suç duyurusunda bulunulmuş, savcılık şikayeti işleme koyarak soruşturma başlatmıştı. Antalya'da gözaltına alınarak hakkında yürütülen soruşturmada ifade vermek üzere İstanbul'a getirilen Osman Çaydan, ifadesinin ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmiş ancak mahkemedeki savunmasından sonra adli kontrol ile serbest bırakılmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Recep Tayyip Erdoğan Twitter Güncel Haberler

title