Haberler

Sümer Tilmaç Son Yolculuğuna Uğurlandı

Güncelleme:

Geçtiğimiz akşam geçirdiği kalp krizi sonrasında aramızdan ayrılan ünlü oyuncu, cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedildi.

Süper Baba"nın Nihat'ı, "Mahallenin Muhtarları"nın Ahmet'i, "Kahpe Bizans"ın Süper Gazi'si. Başarılarla dolu kariyerinde unutulmaz karakterlere hayat veren usta oyuncu Sümer Tilmaç, geçtiğimiz akşam aramızdan ayrıldı.

KARACAAHMET MEZARLIĞI'NDA DEFNEDİLDİ

Sedat Peker'in düğünü sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden ünlü oyuncu Sümer Tilmaç, Üsküdar Şakirin Camii'inde son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Tilmaç'ın eşi, kızı ve yakınlarının yanı sıra bir çok sanatçı katıldı. Tilmaç'ın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Karacahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

KIZI VE EŞİ TAZİYELERİ KABUL ETTİ

Sedat Peker'in düğününde geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybeden Sümer Tilmaç son yolculuğuna uğurlandı. Tilmaç için cenaze namazı Üsküdar Şakirin Camii'nde öğle namazının ardından kılındı. Tilmaç'ın cenaze törenine, CHP Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Akif Hamza Çebi ve Sanatçı Orhan Gencebay'ın yanı sıra oyuncular Sinan Bengier, Volkan Severcan, Sadi Kalyoncu ile Sedat Peker ve bir çok ünlü isim katıldı. Usta oyuncu Tilmaç'ın eşi Nazan Tilmaç ve kızı Hande Tilmaç taziyeleri kabul etti.

"TÖRENLERİ SEVMEZDİ"

Kızı Hande Tilmaç, Sümer Tilmaç için cenaze töreni dışında bir merasim yapılmayacağını söylemişti:

"Tören yapmayacağız, çünkü babam öyle şeyleri sevmezdi. İstanbul'da benimle yaşıyordu, öyle bir vasiyeti hiç olmadı." Hande Tilmaç, babasının son dönemdeki sağlık durumu hakkında da şöyle konuştu: "Babam kendine çok özen göstermezdi. İhmal ederdi. Kontrollere giderdi ama çok bakmazdı kendine. Bir lafı vardı, 'Nerede trak, orada bırak' derdi. Vefasızlıktan yakınırdı ama küs olduğu biri yoktu. Herkesi barıştırdı, öyle gitti."

SEDAT PEKER: SÜMER ABİ DEĞERLİ BİR ABİMİZDİ

Cenaze törenine katılan Sedat Peker, çocuğunun düğününde ölen Sümer Tilmaç için, "Sümer abi bizim büyüğümüz, değerli bir insandı. Benim düğünüme gelip, orada kalp krizi geçirip vefat etmesi, kendisini benim ailemden bir insan yapmıştır. Bundan sonra edeceğim her duada Sümer Abi'nin de artık yeri olacaktır. Hepimizin başı sağolsun" dedi.

"KISMETİ BU KADARMIŞ"

Eşi Sevim Emre ile birlikte cenazeye gelen Sanatçı Orhan Gencebay, Tilmaç'ın sanata büyük hizmetler verdiğini söyleyerek "Her yönden takdir edilen birisiydi. Kısmeti bu kadarmış. Allah gani gani rahmet eylesin. Ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Çok zaman oldu görüşmeyeli ama eski dosttuk biz. Bir çok filmde beraber rol aldık. Kırk yıla yakın tanıdığım bir dostumdu" şeklinde konuştu. Tilmaç'ın öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedildi.

"TABUTU YAKIŞIKLI OLACAK"

Oyuncu Sinan Bengier ünlü oyuncunun ardından, "Antalya'da yaşıyordu. Antalya'yı çok seviyordu. Ölümünden önce de çok iyiydi. İlginç giyinirdi. Tabutta yakışıklı olacak. En son Mart'ta görüştük. Haberleşiyorduk. Buraya kadarmış hayatı." dedi.

"BU ÖLÜM ÇOK ZAMANSIZ OLDU"

Tilmaç'ın cenazesine katılan sanatçı arkadaşı Ferdi Akarnur, şunları söyledi: "İki yıl kanser tedavisi gördü. Kalp rahatsızlığını kendisi daha önce yaşamıştı. Tedavi olması gerekiyordu ama ihmal etmiş. Kalp rahatsızlığını tedavi etmiş olsaydı o krizi atlatabilirdi. Her ölüm zamansızdır ama bu çok zamansız oldu. Bu perşembe günü Manisa'ya gidecekti oyun için. Ama işte hayat böyle, yarın ne olacağı belli değil."

KALDIRILDIĞI HASTANEDE YAŞAMINI YİTİRDİ

Sedat Peker'in Esma Sultan Yalısı'ndaki düğün törenine katılan Tilmaç, merasim sırasında kalp krizi geçirdi. 67 yaşındaki usta oyuncu, kaldırıldığı hastanede yaşama gözlerini yumdu.

OYUNCULUK YAPMAYA 16 YAŞINDA BAŞLADI

Sümer Tilmaç'ın hikâyesi, Malatya'da başladı. 15 Temmuz 1948'de Malatya'da doğan Tilmaç, henüz küçük bir çocukken oyunculuğa gönül verdi. 1964 yılında Arena Tiyatrosu'nda oyunculuğa başladı. Münir Özkul, Gazanfer Özcan, Adile Naşit gibi dev sanatçıların yanında yetişti. 1968'de İstanbul Belediye Konservatuarı'ndan mezun olan Tilmaç, 60'tan fazla tiyatro oyununda, 200'den fazla sinema filminde, onlarca dizide rol aldı. "Meraklı Köfteci", "Vatandaş Rıza", "Ah Güzel İstanbul", "Gırgıriye", "Kılıbık", "Kahpe Bizans" ve "Hemşo" filmleriyle "Süper Baba" ve "Karaoğlan" dizilerindeki rolleri hafızalara kazındı. İki çocuğu bulunan Tilmaç, 18 yıllık eşi Hatice Melek Tilmaç'tan 2007 yılında boşandı.


Kaynak: Haberler.com / Magazin

Sümer Tilmaç Sedat Peker Karacaahmet İstanbul Magazin Haberler

500

Yorumlar (22)

DURUmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Boş bir dünya ne kadaryaşarsanyaşa gideceğin yer toprak öbör dünya herzaman iyilik düşünün iyi olun

24
0
yanıtYanıtla
RECEP:

IŞIKLAR İÇİNDE YATSIN

11
12
yanıtYanıtla
emrahmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Artistmiş, oyuncuymuş,zenginmiş, futbolcuymuş,ünlüymüş, fakirmiş v.s amel var mı amel kabirde Cenab-ı Hakkın suallerine cevap verebiliyor mu sen ona bak.

15
4
yanıtYanıtla
DOGRU YOL,ALLAHIN YOLUDUR:

Dünyada iken kim Allahin ve peygamberin yolundan gidiyorsa, o kimse dogru yoldadir, artistlerin ve müzisyenler seytanin yolundan gitmektedirler, onlari sevenler de aynen seytanin yolundadirlar, cünkü bütün insanlar bu dünyaya Allahin emirlerini yapmak icin gelmislerdir, seytanla savasmak icin gelmislerdir, seytanla nasil savasilir, ? seytanin dediklerini yapmaz, Allahin dediklerini yaparsak iste o zaman seytanla mücadele etmis oluruz, cok yorumcular, bu konulari iyi bilmiyorlar, dünyaya imtihan icin geldik

18
1
yanıtYanıtla
Elmero Mobil-IOS:

Allah rahmet eylesin

14
3
yanıtYanıtla
kemalmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Allah rahmet eylesin. Çok üzüldüm kendisi çok değerli bir sanatçıydı. Ailesine sabırlar. Mekanı cennet olsun.

14
1
yanıtYanıtla
KABiRDE OLUP BiTENLER:

Kabirdeki durumu Allah peygamberimize bildirmistir, , dünyada iken imanli ve islama uygun bir hayat yasamis olanlar, namaz, abdest, oruc, zekat, hac, bolbol kurani kerim okumus, , bolbol hayir hasenat yapmis, , bolbol evradü-ezkarla mesgul olmus, günahlardan uzak bir sekilde son nefesini azraile vermis olanlarin kabirleri nurlu ve aydinlik olacaktir, , bunun haricinde bir hayat yasamis olanlarin kabri maalesef cok karanlik ve korkunc olacaktir. .

11
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Allah rahmet eylesinyakinlarinin basi sagolsun

5
3
yanıtYanıtla
dilek k.:

mekanı cennet olsun allah rahmet eylesin merasimde ney ya bol bol dua yeter onun kabrine:(

5
2
yanıtYanıtla
RetkittmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Varmi bana yan bakan

5
2
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title