Haberler

Sümela Manastırı'nın Zirvesinde Kar ve Soğuğa Karşı Verdikleri Mücadeleyi Kayda Alıp, Klip Yaptılar

Sümela Manastırı'nın zirvesinde kar ve soğuğa karşı verdikleri mücadeleyi kayda alıp, klip yaptılar Deniz seviyesinden 1300-1400 metre yükseklikteki manastır ve ziyaretçileri için tehlike oluşturan kayalar kar kış demeden 8 kişilik özel dağcı ekibi tarafından tek tek yamaçtan aşağıya...

Sümela Manastırı'nın zirvesinde kar ve soğuğa karşı verdikleri mücadeleyi kayda alıp, klip yaptılar

Deniz seviyesinden 1300-1400 metre yükseklikteki manastır ve ziyaretçileri için tehlike oluşturan kayalar kar kış demeden 8 kişilik özel dağcı ekibi tarafından tek tek yamaçtan aşağıya düşürülüyor

Metrelerce yükseklikteki sarp kayalarda çalışan özel ekip soğuk hava ve kış şartlarında verdikleri mücadeleyi kayda alıp klip hazırladı

TRABZON - Doğu Karadeniz Bölgesi'nin ve Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden olan ve 1,5 yıl önce restorasyon çalışmaları nedeniyle ziyarete kapatılan Sümela Manastırı'ndaki restorasyon çalışmaları ağır kış şartlarına rağmen güç şartlarda devam ediyor.

Manastır ve ziyaretçiler için tehlike oluşturan kayalar kar kış demeden 8 kişilik özel ekip tarafından tek tek yamaçtan aşağıya düşürülerek sarp yamaçlar temizleniyor.

1300-1400 metre yüksekliğindeki manastırın ve ziyaretçilerinin can ve mal güvenliğini tehdit eden ve tarihi yapıya zarar veren kaya düşmesi olaylarının sıklıkla yaşanması nedeniyle Sümela Manastırı 22 Eylül 2015 tarihinde ziyarete kapatılırken, restorasyon çalışmaları sürüyor.

Çalışmanın en zor bölümünü taş düşürme işlemi oluştururken, taş düşürme işlemi, 8 kişiden oluşan iple erişim teknisyeni tarafından yapılıyor. Yaklaşık 200 metre yükseklikteki sarp yamaçtaki kayalar 8 kişilik özel ekip tarafından çok zor şartlarda güçlükle aşağıya düşürülüyor. Ekip, yaşadıkları o anları, bu kış özellikle Ocak ayı sonunda bölgede yaşanan soğuk hava ve ağır kış şartlarında ne tür zorluklarla karşılaştıklarını, verdikleri mücadeleyi de kayda alıp bir klip hazırladı. Klipte ağır kış şartlarında ekibin verdiği insan üstü mücadele görülüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Doğu Karadeniz Bölgesi Türkiye Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title