Haberler

Sümela Manastırı'na Bayramda Ziyaretçi Akını

TUNCAY BEKAR - Doğu Karadeniz'in gözde tarihi ve turistik yerlerinden Sümela Manastırı ve Ören Yeri, Ramazan Bayramı tatilinde 14 bin 300 ziyaretçiyi ağırladı.

Denizi, coşkun dereleri, karlı dağları, yaylaları, yeşilin binbir tonunu barındıran doğası, zengin tarihiyle dikkati çeken 4 bin yıllık geçmişe sahip Trabzon, yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinden biri durumunda. Uzungöl ve Sümela Manastırı ilgi gören mekanların başında geliyor.

Doğu Karadeniz'de Uzungöl'den sonra en fazla turist çeken tarihi Sümela Manastırı ve Ören Yeri, Ramazan Bayramı tatilinde de ziyaretçi akınına uğradı. Tarihi mekanı 4 günlük tatil süresince 14 bin 300 kişi ziyaret etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her mevsim turist çeken Doğu Karadeniz'in saklı bir cennet olduğunu ifade ederek, doğal güzelliği ile turistleri cezbeden yörede en fazla ilgiyi Uzungöl ve Sümela Manastırı'nın gördüğünü söyledi.

Ramazan Bayramı'nda güzel havanın da etkisiyle yerli ve yabancı turistlerin bu iki turizm merkezine adeta "akın ettiğini" belirten Kansız, 4 günde sadece Sümela Manastırı'nı 14 bin 300 kişinin ziyaret etmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Kansız, Sümela Manastırı ve Ören Yeri'ndeki ziyaretçi yoğunluğunun ileriki aylarda da devam etmesinin beklendiğini kaydederek, "Sümela Manastırı'nın yanı sıra Çaykara ilçesindeki doğa harikası Uzungöl ve diğer turizm ve doğa değerlerimiz her mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Trabzon turizminin geldiği bu noktada turizm sektörümüzle el ele verip misafirlerimize hiçbir olumsuzluk yaşatmadan bu potansiyeli daha üst noktalara taşımaya çabalıyoruz" diye konuştu.

-Sümela Manastırı

Maçka ilçesi Altındere Vadisi'ndeki Karadağ'ın eteklerinde ve vadiden yaklaşık 300 metre yükseklikteki ormanlık alanda yer alan Sümela Manastırı, halk arasında "Meryem Ana" adıyla biliniyor.

"Meryem Ana" adına inşa edilen ve "Sümela" adını "siyah" anlamına gelen "melas" sözcüğünden aldığı söylenen manastırın isminin, bulunduğu koyu renkli Karadağlar'dan geldiği tahmin ediliyor. "Sümela" adı ayrıca buradaki siyah Hazreti Meryem tasvirinin rengine de bağlanıyor.

Hizmet birimleri, misafirhane, mutfak ve ayazma dışında 72 odası bulunan manastırın, Trabzon Kommenoslar olarak bilinen ve 1204 tarihinde Trabzon'da kurulan Kommenos Prensliği zamanında önemi arttı ve fermanlarla gelir sağlandı.

Doğu Karadeniz kıyılarının Türk egemenliğine girmesini takiben Osmanlı padişahlarından Yavuz Sultan Selim'in (1512-1520) manastıra 2 şamdan hediye ettiği ayrıca Fatih Sultan Mehmet'in de manastırın haklarını tanıdığı biliniyor.

Kaynak: AA / Yerel

Ramazan Bayramı Doğu Karadeniz Trabzon Ören Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title